Algemeen

Helen Mirren krijg een oeuvreprijs voor haar veelzijdige carrière

Van klein drama tot flitsende blockbuster; deze actrice kan alles.

door Timothy van Damme om 14:36 in Algemeen
Tijdens het zeventigste Filmfestival van Berlijn wordt Helen Mirren geëerd met een speciale Gouden Beer voor haar gehele carrière. Tijdens de feestelijkheden in februari krijgt ze niet alleen die mooie prijs, maar zal men tevens enkele van haar bekendste films programmeren.

De nieuwe baas van het festival looft de actrice voor de vertolking van complexe personages. "Helen Mirren is een sterke persoonlijkheid, wiens krachtige vertolkingen altijd indruk maken", aldus Mariette Rissenbeek.

The Queen
De actrice heeft dan ook een veelzijdige carrière. Ze speelde niet alleen in klassiekers als The Long Good Friday en The Cook the Thief His Wife & Her Lover, maar dook de laatste jaren ook op in actierijke blockbusters als Fast & Furious 8. Daarnaast had Mirren jarenlang haar eigen detective-serie genaamd 'Prime Suspect'.

Haar bekendste rol is waarschijnlijk The Queen waar ze nagenoeg perfect gestalte gaf aan de Britse koningin Elizabeth. De film spitst zich vooral toe op de periode direct na het overlijden van prinses Diana. Hiervoor ontving ze een terechte Oscar als beste actrice.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair