Zack Snyder komt ein-de-lijk met écht bewijs: de #SnyderCut van 'Justice League' bestaat!

Zack Snyder komt ein-de-lijk met écht bewijs: de #SnyderCut van 'Justice League' bestaat!

Maar of zijn superheldenblockbuster ook ooit het daglicht zal zien...

Ja, de #SnyderCut van Justice League is géén sprookje en bestaat echt. Zack Snyder heeft nu het ultieme bewijs daarvoor geleverd.

Zack Snyder heeft het ultieme bewijs gedeeld om te bewijzen dat 'zijn' Justice League heus geen fabeltje is. Zijn update volgt na recente nieuwsberichten waarin insiders beweerden dat de zogenaamde 'Snyder Cut' helemaal niet zou bestaan. In de media zijn daar sowieso tegenstrijdige geluiden over te horen. Snyder heeft nu via Vero een foto gedeeld van de filmrollen. Op deze rollen is te zien dat Snyders versie maar liefst 214 minuten (3 uur en 34 minuten) duurt.

Bekijk de afbeelding
Film waarschijnlijk nog niet af
Dit 'bewijs' betekent echter niet dat de film ook af is. Snyder vertrok immers in mei 2017 bij de productie (Justice League werd later dat jaar in november uitgebracht) en in die fase van de productie zijn de meeste visuele effecten nog niet af. Warner Bros., of een andere investeerder, zal dan waarschijnlijk bereid moeten zijn om nog het nodige geld in de Snyder Cut te pompen voordat deze gereed is voor de bioscoop. De vraag is ook of de studio dat risico wil nemen, want de financiële prestaties van Justice League vielen tegen: de superheldenblockbuster speelde maar net break-even.

Familiedrama
De officiële verklaring voor Snyders vertrek luidde dat de filmmaker opstapte omdat hij tijd nodig had om de dood van zijn dochter Autumn te verwerken. Joss Whedon (The Avengers), die al zijdelings bij de productie betrokken was, nam zijn regietaken toen over. Uiteindelijk schijnt Whedon zo'n 70% van de film opnieuw te hebben opgenomen. Veel materiaal dat geschoten was door Snyder is dan ook niet gebruikt.

NieuwsFilm

meest populair