George Miller geeft eindelijk update over de status van 'Mad Max 5'

George Miller geeft eindelijk update over de status van 'Mad Max 5'

Ook heeft hij nog een uitgesproken mening in de discussie "superheldenfilms als cinema".

Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat George Miller wist te scoren aan de bioscoopkassa's met het waanzinnige Mad Max: Fury Road. We weten al tijden dat er nog minstens 1 vervolg over de keiharde roadwarrior van Tom Hardy moet gaat verschijnen, maar het 'wanneer' was vooral de vraag, zeker nadat Miller begon met een veel kleinschaligere film. Nu geeft de regisseur zelf duidelijkheid.

De veteraan (74) neemt de tijd voor zijn projecten, dat is bekend. Volgend jaar maart begint eerst de productie van 3000 Years Of Longing met Idris Elba en Tilda Swinton en als die afgerond is, gaan de camera's gelijk draaien voor Mad Max: The Wasteland! De pré-productie gaat namelijk al plaatsvinden tijdens de opnames van 3000 Years Of Longing. Ervan uitgaande dat alles volgens plan verloopt, kunnen we dus uitgaan van een opnamestart rond 2021 met een theatrale release in 2022.

Reactie op Scorsese
Verder deed Miller nog een duit in het zakje betreffende de vraag: zijn superheldenfilms nou echte cinema of niet? "Ik bekijk ze allemaal en vind persoonlijk, cinema is cinema. Wat telt is hoe het publiek reageert. Dat is onze plicht als vertellers. Het is oneerlijk om het als slimme marketing af te doen wanneer een blockbuster goed presteert. Alles is kunst. Podium, literatuur, schilderkunst, muziek EN cinema. Het is zo'n breed spectrum, gewoon een groot stukje mozaïek waar elk werk in past".

NieuwsFilm

meest populair