'Playmobil'-film flopt wel heel erg hard

'Playmobil'-film flopt wel heel erg hard

De verdienste in de Verenigde Staten is beschamend laag.

Al Lego het kan, moet Playmobil het ook kunnen. Maar niet heus. De Playmobil-film gaat alles behalve een knaller worden aan de box office. De film gaat mogelijk nog geen één miljoen dollar ophalen in zijn openingsweekend.

Variety schrijft dat de film in de Verenigde Staten debuteert op 2.300 schermen. Maar de film zal daar waarschijnlijk geen succes worden. De film, die zo'n 75 miljoen dollar kostte om te maken, zal nauwelijks mensen naar de bioscopen trekken. Mensen gaan juist naar films als Frozen II en Knives Out.

Komisch avontuur
Playmobil: The Movie is een komisch avontuur dat draait om de jonge Marla. Haar broertje Charlie verdwijnt plotseling in de magische wereld van Playmobil en ze besluit hem te gaan redden. In veel verschillende werelden maakt Marla meerdere nieuwe vrienden: chauffeur Del, geheim agent Rex Dasher, een robot en een fee.

Tijdens hun avontuur realiseren Marla en Charlie zich dat, hoe je leven ook loopt, je alles kan bereiken, als je maar in jezelf gelooft. In Nederland draaide de film al in de bioscoop en viel de verdienste eigenlijk niet enorm tegen: de film verdiende in zeven weken tijd pakweg een half miljoen euro. De eerste Lego-film haalde overigens wel veel meer op: 3,2 miljoen euro.

NieuwsFilm

meest populair