Algemeen

'Playmobil'-film flopt wel heel erg hard

De verdienste in de Verenigde Staten is beschamend laag.

door Jim Pedd om 12:57 in Algemeen
Al Lego het kan, moet Playmobil het ook kunnen. Maar niet heus. De Playmobil-film gaat alles behalve een knaller worden aan de box office. De film gaat mogelijk nog geen één miljoen dollar ophalen in zijn openingsweekend.

Variety schrijft dat de film in de Verenigde Staten debuteert op 2.300 schermen. Maar de film zal daar waarschijnlijk geen succes worden. De film, die zo'n 75 miljoen dollar kostte om te maken, zal nauwelijks mensen naar de bioscopen trekken. Mensen gaan juist naar films als Frozen II en Knives Out.

Komisch avontuur
Playmobil: The Movie is een komisch avontuur dat draait om de jonge Marla. Haar broertje Charlie verdwijnt plotseling in de magische wereld van Playmobil en ze besluit hem te gaan redden. In veel verschillende werelden maakt Marla meerdere nieuwe vrienden: chauffeur Del, geheim agent Rex Dasher, een robot en een fee.

Tijdens hun avontuur realiseren Marla en Charlie zich dat, hoe je leven ook loopt, je alles kan bereiken, als je maar in jezelf gelooft. In Nederland draaide de film al in de bioscoop en viel de verdienste eigenlijk niet enorm tegen: de film verdiende in zeven weken tijd pakweg een half miljoen euro. De eerste Lego-film haalde overigens wel veel meer op: 3,2 miljoen euro.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

reporterdavid91

Avatar

Lego heeft toch meer historische waarde voor mensen. Het is iets waar je echt dingen mee kon en kan maken. Playmobil zijn plastic poppen (en huisjes) waar er veel minder mogelijk is. Er is bijna geen kliksysteem en het is ook minder innovatief.

Marklar

Avatar

Die was hier toch al een tijdje terug in de bios. Vreemd om hem zoveel later in de vs uit te brengen en dan ook nog rond frozen 2. Soms vraagt man gewoon om een flop

Dotternetta

Avatar

Het is echt een leuke film. Onze kids van 3 en 6 hebben hem inmiddels 3 x gekeken. De NL gesproken versie is overal te vinden online.

meanrat

Avatar

@reporterdavid91, de kwaliteit van het speelgoed is echt geen oorzaak van het falen van de film. Er is gewoonweg te makkelijk gedacht dat men kon 'meeliften' op het succes van Lego. Playmobil is, hoe ander ook dan Lego, gewoon wél een succesvol speelgoed. Het bood alternatief voor mensen die niets met het abstracte van een Legosteen konden. Zoals ik. Ik had meer plezier met Playmobil en stopte mijn creativiteit niet in het technische ontwerp, maar in de verhalen. Uiteraard kon dat met Lego ook, maar daarvoor moest je eerst een technische bouwdrempel over en die wou ik niet nemen. Vandaar Playmobil.

Maar goed. Ook daar kun je echt wel een film van maken, maar als Lego je voor was, dan wordt het wel héél erg moeilijk om nog iets series leuks te maken van een film over Playmobil. Mede ook omdat je met Lego in een film wel gewoon meer kunt. Want als bij Playmobil je enige uitlaatklep het verzinnen van een verhaal is, dan overstijgt je film natuurlijk niets dan van een 'gewone' animatiefilm. Lego kon gebruik maken van het bouwelement van het speelgoed.

NieuwsFilm

meest populair