Waar komt die gestoorde gitarist met vlammenwerper vandaan in 'Mad Max: Fury Road'?

Het was een van de beste, maar ook meest gestoorde, elementen van de film!

Mad Max: Fury Road draait al lang niet meer in de bioscoop. Maar jaren na de release, hebben mensen het nog steeds over de bijzondere visuals en knalharde actie. Regisseur George Miller is zich daarvan bewust en houdt onze interesse ook rustig levend. Nu door te vertellen over de doofstomme Warrior, een gemaskerd figuur die een vlammenwerpende elektrische gitaar bespeelt in de film.

Miller hoopt dat het personage terugkeert in de volgende film. "Ik denk ergens dat hij nog wel leeft," begon Miller tijdens een interview met Deadline. "We hebben een achtergrondverhaal voor hem, waaruit blijkt hoe hij daar terecht is gekomen. Ik denk daar vaak over na. Ik benader films als volgt: je moet alles wat je ziet kunnen uitleggen. Niet alleen alle personages, maar ook elk object, hoe het tot deze wereld kwam en hoe het heeft overleefd."

Oorsprongsverhaal
"In zijn geval, was hij bij geboorte al blind. Toen de wereld gek werd, werden hij en zijn moeder achtergelaten in een mijnwerkersstadje. En de enige manier waarop ze konden overleven, was door een plek te zoeken waar ze een voordeel hadden aan hun blindheid. En dat was natuurlijk diep in een mijnschacht. Hij nam daarop zijn meest gewaardeerde bezit mee, een muziekinstrument, waarschijnlijk een gitaar, " vertelde Miller.

Om te vervolgen: "Terwijl iemand door de woestenij reisde, hoorden ze muziek uit de mijnschacht komen, en zagen ze hem als iets dat je kan gebruiken. Ik denk dat ze zijn moeder gedood hebben, omdat ze haar niet van belang vonden. En ze namen hem mee, waarna hij kon dienen als het equivalent van een drummer in het leger van Immortan Joe."

NieuwsFilm

meest populair