Waar komt die gestoorde gitarist met vlammenwerper vandaan in 'Mad Max: Fury Road'?

Het was een van de beste, maar ook meest gestoorde, elementen van de film!

Jim Pedd 8 december 2019 17:03 in Algemeen
Mad Max: Fury Road draait al lang niet meer in de bioscoop. Maar jaren na de release, hebben mensen het nog steeds over de bijzondere visuals en knalharde actie. Regisseur George Miller is zich daarvan bewust en houdt onze interesse ook rustig levend. Nu door te vertellen over de doofstomme Warrior, een gemaskerd figuur die een vlammenwerpende elektrische gitaar bespeelt in de film.

Miller hoopt dat het personage terugkeert in de volgende film. "Ik denk ergens dat hij nog wel leeft," begon Miller tijdens een interview met Deadline. "We hebben een achtergrondverhaal voor hem, waaruit blijkt hoe hij daar terecht is gekomen. Ik denk daar vaak over na. Ik benader films als volgt: je moet alles wat je ziet kunnen uitleggen. Niet alleen alle personages, maar ook elk object, hoe het tot deze wereld kwam en hoe het heeft overleefd."

Oorsprongsverhaal
"In zijn geval, was hij bij geboorte al blind. Toen de wereld gek werd, werden hij en zijn moeder achtergelaten in een mijnwerkersstadje. En de enige manier waarop ze konden overleven, was door een plek te zoeken waar ze een voordeel hadden aan hun blindheid. En dat was natuurlijk diep in een mijnschacht. Hij nam daarop zijn meest gewaardeerde bezit mee, een muziekinstrument, waarschijnlijk een gitaar, " vertelde Miller.

Om te vervolgen: "Terwijl iemand door de woestenij reisde, hoorden ze muziek uit de mijnschacht komen, en zagen ze hem als iets dat je kan gebruiken. Ik denk dat ze zijn moeder gedood hebben, omdat ze haar niet van belang vonden. En ze namen hem mee, waarna hij kon dienen als het equivalent van een drummer in het leger van Immortan Joe."

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Civilian Supreme

Avatar

Domste idee ooit, is toch helemaal niet relevant, het was gewoon een mafkees net als vele anderen in die groep.

Decepticon

Avatar

Gruwelijk gaaf spektakel deze film, maar als de volgende film maar meer over Mad Max zelf gaat.

Sunspot

Avatar

Vond het maar ljip, verpestte de scene juist.

Maar sowieso vond ik de film maar matig, freakshow meer.

Mindcrusher

Avatar

Grappig, ik vond persoonlijk juist die scenes de meest memorabele momenten in de film. Niet zo zeer storywise maar dit soort toevoegingen bracht de film als geheel naar een veel hoger esthetisch niveau in mijn ogen. Het is niet relevant voor het verhaal maar het zorgt wel voor een diepere kleur en identiteit van het kunstwerk. Want dat is wat deze film in feite is. Een kunstwerk van 1 grote lange achtervolging.

Civilian Supreme

Avatar

^wat jij zegt ben ik het helemaal mee eens, vooral de laatste zin.
Ze hoeven alleen geen achtergrond te geven aan de 'freaks'
Is veel leuker om niks te weten.

NieuwsFilm

meest populair