Algemeen

Captain America is een 'Supercentenarian' aan einde 'Avengers: Endgame'

De held heeft met 112 jaar een héél leven achter de rug.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Aan het einde van Avengers: Endgame keert Steve Rogers alias Captain America (Chris Evans) na een nieuwe missie door de tijd terug als oude man. Onder fans was er nog discussie hoe oud hij precies was in deze scène. Gelukkig geeft het onlangs vrijgegeven script van de film antwoord op die vraag.

Nadat Captain America de Infinity Stones terug had gebracht naar hun respectievelijke plaatsen in de alternatieve tijdlijnen, keerde hij terug als oude man, zittend op een bankje en kijkend over het water. Fans waren al aan het rekenen geslagen over de leeftijd van Captain America in deze scène, maar konden het niet eens worden. Het script van Avengers: Endgame onthult nu het antwoord: 112 jaar.Lees ook:


Perfecte afsluiter
De film sluit af met de even emotionele als schitterende dans van Steve en Peggy Carter (Hayley Atwell). Eindelijk is hij herenigd met zijn grote liefde. Dit moment vormde de perfecte afsluiter voor het MCU-verhaal van Captain America. Toch zullen veel fans hem nog eens terug willen zien. De alternatieve tijdlijnen die zijn gecreëerd in Endgame bieden daar in principe ook de ruimte voor, maar Evans gaf eerder al aan alleen terug te willen keren als dat écht iets waardevols toevoegt aan zijn verhaal.


Nieuwe Captain America
Aan het einde van Endgame gaf Captain America ook zijn schild door aan zijn maat Sam Wilson alias The Falcon (Anthony Mackie). "We zagen hoe 'Old Man Cap' zijn schild overdroeg aan Sam Wilson aan het einde van de film, en nu is vraag wat hij er nu mee gaat doen", vertelde Marvel-baas Kevin Feige op CCXP over de toekomst van Wilson, die zal worden verkend in de serie The Falcon and the Winter Soldier. "Er rust nu een grote verantwoordelijkheid op zijn schouders".

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Die oude cap is een Skrull.
Cap is er nooit in geslaagd de stenen terug te brengen dus de hele aarde vergaat in chaos....... einde MCU

Clarkkent

Avatar

@robbepost
Gelukkig is er nog een reserve aarde gemaakt door muizen om de ultieme vraag te bedenken.

Sunspot

Avatar

Je zal het maar worden.

Cap America is mijn favo karakter, vooral in het MCU, gewoon cool karakter, betrouwbaar, aparte tijdmannetje, trouw.

Afscheid was wel mooi, maar van mij mag hij terug keren over 4 jaar of zo , met goed verhaal erbij uiteraard Smiley face.

NieuwsFilm

meest populair