Algemeen

Meer castingnieuws voor 'The Matrix 4'

Wederom een castlid voor het vierde deel in de iconische sc-fi franchise.

door Zilko Tarici om 14:03 in Algemeen
Jonathan Groff, de acteur die Agent Holden Ford speelt in Netflix-serie Mindhunter (en de stem van Kristoff verzorgt in de Frozen-franchise!) heeft getekend voor een rol in The Matrix 4. Filmsite Collider meldt dit vandaag.

Eerder werd al bekend dat oudgedienden Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss terug zullen keren als respectievelijk Neo en Trinity. Zij worden naast Groff vergezeld door andere nieuwkomer als Yahya Abdul-Mateen II en Jessica Henwick. Daarnaast zijn er in de film rollen weggelegd voor Jada Pinkett Smith (opnieuw als Niobe) en Neil Patrick Harris, die naar verluidt een schurk zal spelen in het vierde deel. Groff (wiens rol overigens nog onbekend is) is naast Harris overigens de tweede openlijk homoseksuele acteur die een grote rol heeft bemachtigd in de film. Regisseur Lana Wachowski heeft aangegeven voor een zo divers mogelijke cast te willen gaan.

Een Wachowski keert terug
De eerder genoemde Wachowski zal ditmaal zonder haar zus regisseren voor Warner Bros. en Village Roadshow. Aleksandar Hemon en David Mitchell schreven samen met Wachowski het script. Alsof dat nog niet genoeg was, zal Wachowski ook samen met Grant Hill produceren. De opnames van The Matrix 4 moeten in het eerste kwartaal van 2020 beginnen!

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Gaaf! Ik vond hem erg goed in HBO's Looking en natuurlijk in Mindhunter.

NieuwsFilm

meest populair