Algemeen

Prachtige korte documentaire laat productie '1917' zien

Schitterend weergegeven door Sam Mendes en cinematograaf Roger Deakins

door Niels van Arkel om 16:53 in Algemeen
De nieuwe film van regisseur Sam Mendes is nu al een hele bijzondere, ondanks dat nog geen enkele Nederlander hem in de bioscoop heeft gezien. 1917 wordt al voor flink wat prijzen genoemd. Juist het productieproces maakt deze film bijzonder en dat is in onderstaande video uitstekend te zien.De bovenstaande korte documentaire is 11 minuten en laat het proces van regisseur Mendes en cinematograaf Roger Deakins zien. 1917 is geschoten in 1 take en dat vergt een hele hoop werk.

Wolk voor de zon
"Het gaat niet alleen om het schieten van een scène. Er moeten sets worden gebouwd die genoeg ruimte hebben. Het mag niet te veel, maar ook niet te weinig zijn", memoreert Deakins in de docu. "De film is vaak buiten geschoten. Daar kan je het licht niet zelf regelen. We hebben wel eens uren moeten wachten totdat er een wolk voor de zon kwam."

Eerste reacties
De eerste reacties over de film waren lovend. In Amerika draait de film vanaf 25 december, in Nederland kunnen we er pas op 9 januari van genieten.

1917 speelt zich af op het hoogtepunt van WOI. Schofield en Blake, twee nog jonge Britse soldaten, krijgen een missie toegewezen om een boodschap over te brengen.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Kan niet wachten, eindelijk weer een 1e WO film ook en ziet er vet goed uit :D

NieuwsFilm

meest populair