De nieuwe 'Dune' wordt volgens Oscar Isaac "uniek en enerverend"

De nieuwe 'Dune' wordt volgens Oscar Isaac "uniek en enerverend"

De acteur is enthousiast over het werk van en met Denis Villeneuve.

We kunnen wel stellen dat Denis Villeneuve er niet bang voor is om zijn handen aan klassiek science-fictionmateriaal te branden. Nadat hij met Blade Runner 2049 een eigenzinnig vervolg maakte op een cultfilm, gaat hij nu Frank Herbert diens boek Dune opnieuw verfilmen.

Sterker nog: de opnames zijn al in volle gang. Na zijn sterk ontvangen vorige films schept de filmmaker ook wat verwachtingen met dit project. Een eerdere verfilming van dit boek werd namelijk maar lauw ontvangen. Echter werd zijn eigen vervolg op Blade Runner ondanks zijn positieve ontvangst niet erg rendabel in de geldlade. Castlid Oscar Isaac denkt echter dat de filmmaker iets goeds in handen heeft.

Uniek en enerverend
"Dit is een totaal andere ervaring dan de eerdere verfilming", laat Isaac weten. "Niemand is geschikter voor deze boekverfilming dan Denis. Er zitten nogal duistere elementen in het boek, dingen die bruut, schokkend en akelig zijn. Denis, ikzelf en de rest van de cast werken als een familie aan deze film om het maximale eruit te persen. Ik ben overenthousiast. Het voelt goed en het wordt uniek en enerverend", besluit de acteur vol enthousiasme.

NieuwsFilm

meest populair