Algemeen

Bizar: Duitse Burger King deelt Whoppers uit voor spoilen 'The Rise Of Skywalker'

Geen hoax, dit bericht berust op waarheid.

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Algemeen
De echte die-hard fans weten het natuurlijk al maanden, maar nog even ter herinnering: vanaf aanstaande woensdag draait dan eindelijk Star Wars - Episode IX - The Rise Of Skywalker in de bioscopen. Maar! Als je meer houdt van hamburgers, het verpesten van mensen hun filmervaring en een tripje Duitsland ervoor over hebt, is er nu een (bizarre) aanbieding van Burger King.

In een nieuwe marketingcampagne van de fastfoodketen maak je helemaal gratis kans op de bekende Whopper. Jawel, zo'n heerlijk mals gegrild stukje rundvlees op een broodje sesamzaad, overgoten met sla, tomaten, augurken, mayonaise, ketchup en gesneden ui. Het enige wat je moet doen, is de moed bijeenrapen om in een volle vestiging op luide toon een cruciale spoiler te verraden uit de afsluitende SW-film.

De marketingdirecteur zegt in een persverklaring: "We willen testen waar mensen hun echte loyaliteit ligt. Is het de liefde voor de Whopper of is het de liefde voor een van de meest epische sciencefiction-franchises ooit"?

Hoewel studio DISNEY niets bevestigd heeft en het merk STAR WARS nooit letterlijk bij naam genoemd wordt, herkennen fans duidelijk verwijzingen. In de campagne worden karakters aangeduid als 'de jongedame met het zwaard' of 'schurk met de dode kap'. Ook de letters in het onderstaande logo vertonen wel heel veel overeenkomsten met de spin-off Solo, om nog maar te zwijgen over de slogan May The Whopper Be With You.


Avengers: Endgame
Alles bij elkaar opgeteld is dit best een geniale, doch controversiële campagne die meteen opvalt. De vraag is echter of je (mocht je het lef hebben) daarna nog tanden over hebt om de Whopper mee te nuttigen. Het spoilen van Avengers: Endgame eerder dit jaar liep op zijn zachtst gezegd niet goed af voor een man in Hong Kong en ook onder SW-fans kunnen behoorlijk wat intens gevoelige personen zitten...

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ExtraDip3000

Avatar

Dus bij deze .... FilmTotaal... Screenrant en YouTube de aankomende dagen boycotten... Tot na volgende week woensdag!

Decepticon

Avatar

Degene die dit durft, haalt het ziekenhuis denk ik niet eens.

Ik denk dat bedrijven gruwelijk moeten oppassen met dit soort campagne grappen. Wat voor marketing lui heb je in dienst die dit bedenken?

Guyon2002

Avatar

En de prijs voor domste reclamestunt van het jaar gaat naar.....

tommieman

Avatar

Idd belachelijk. En ja net zoals extradip3000 ben ik hier pas weer na woensdag. Ik ben vandaag begonnen met Episode 1 en tot dinsdag kijk ik tot Episode 6. En dan woensdag in de bios de marathon 7 8 9.
Mensen veel plezier!

deregtx

Avatar

Ik verwacht er al weinig van. Solo en Rogue One zijn de betere Disney Starwars films. Tot nu toe kwam ik alleen maar boos uit de Bioscoop na het zien van een van sequel trilogy films...

Parisan

Avatar

Ik kijk niet eens alle tv spots. Heb er wel een paar gezien, maar dan probeer ik er onvermijdelijk toch naar te raden welke scènes waar horen en zo. Ik wil er gewoon zonder bepaalde ideeën en verwachtingen van kunnen genieten. Gelukkig duurt het nu niet lang meer.

NieuwsFilm

meest populair