'Avengers: Endgame' is de slechtste film van het decennium

'Avengers: Endgame' is de slechtste film van het decennium

De site Vulture oordeelt keihard.

Nu het decennium ten einde komt, is het tijd om toplijsten te maken die verder gaan dan de gebruikelijke 365 dagen. De site Vulture besloot het ambitieus aan te pakken en zette alle 5.279 films van het afgelopen jaar op een rij. Met een opvallende verliezer: Avengers: Endgame.

Avengers: Endgame is de best verdienende film ooit (inflatie daargelaten). En het is een van de meest significante prestaties in cinema van de afgelopen decennia. Nooit eerder werd er 22 films lang één verhaal opgebouwd, om tot een conclusie te komen. Een episch avontuur, vol goede momenten. Denk immers aan de visuele effecten en het verhaal dat mooi afgerond wordt. Maar toch vindt Vulture het niks.

Waarom niet?
Vulture stelt dat dat de film echt wel goede momenten heeft. Denk aan het einde. Maar "we konden het niet hepen en voelden ons alsof we alleen maar dankbaar waren voor de paar kruimels aan fatsoenlijke cinema die de bedrijfsbobo's ons toewierpen. Wat er voor de studio financieel op het spel stond, was in het narratief of wat de emoties betreft niet terug te zien."

Het tijdreizen beviel maar niet; dat was een "chaotische manier om de mooiste aspecten van voorgaande delen nog eens te laten zien. Veel daarvan had met de karakterisering van Endgame te maken, dat nauwelijks bij elkaar gehouden werd door de enkele tientallen sterren met verschillende niveaus aan charisma. De crux van de film is het werk van Robert Downey Jr., die na al deze jaren terugtreedt om ruimte te maken voor personages die nu naar de frontlinie stappen."

Maar echt vervelend vond men de rol van Black Widow. "Haar belachelijke einde laat zien dat Marvel nooit een idee heeft gehad van wat het met haar kon doen. Of met de andere vrouwelijke helden die op belachelijke wijze samenkomen voor een strijdshot. Bijna 3 miljard dollar later, lijkt het er nauwelijks toe te doen. Black Widow krijgt volgend jaar een oorsprongsverhaal en de Hydra-achtige volhardendheid van de franchise duurt voort."

NieuwsFilm

meest populair