'Eddie Murphy vindt zichzelf te oud voor superheldenfilms'

'Eddie Murphy vindt zichzelf te oud voor superheldenfilms'

"Gast, krijg de klere."

Of je het leuk vindt of niet: we worden omsingeld door superheldenfilms. Zowel de projecten van Marvel als die van DC Comics halen nog steeds een hoop geld op, wat voorlopig niet het einde betekent van dit verschijnsel. Continu wordt er aan filmmakers en acteurs gevraagd of ze zichzelf in een stripboekfilm kunnen voorstellen. We mogen we er weer eentje wegstrepen: Eddie Murphy.

De Amerikaanse Dolemite Is My Name-acteur onthulde in een interview met IndieWire dat het voornamelijk aan zijn leeftijd ligt. "Nee!" startte hij levendig. "Over een jaar word ik 60. Wie moet ik dan spelen? De oudere vriend? Ik denk dat, dat het karakter zou zijn."


Slechterik
Toen de verslaggever aankaartte dat leeftijdgenoten zoals Angela Bassett en Forest Whitaker onlangs te zien waren in Black Panther, wilde Murphy er nog steeds niets van horen. "Gast, krijg de klere. Ik kan niet in een film staan met een stok, naar mensen wijzen en tegen ze zeggen: 'O, je moet dit of dat doen.' Ik ben gewoon niet weg van superheldenfilms. Maar als ik moest dan zou ik wel een slechterik kunnen spelen of zoiets."

Lasers
Drie jaar geleden zong Murphy hetzelfde liedje. Toen zei hij al tijdens een ander gesprek: "Ik ben inmiddels te oud om in een cape rond te vliegen. Dus ik zou dan de verstandige persoon zijn. 'Dat moet je niet doen, supergozer!' Of we hebben 'dit en dat nodig.' Ik zou zo'n film alleen maar maken als het grappig was en andere superheldenfilms belachelijk maakt. Zelfs ik zie mijzelf niet in een cape, vliegend in de lucht, mensen aftuigen met lasers. Nietwaar? Klinkt toch als onzin?"

NieuwsFilm

meest populair