Featured

5 ruimtejagers die (bijna) net zo cool zijn als The Millennium Falcon uit 'Star Wars'!

En dan hebben we het niet over enorme slagschepen, maar juist die kleine, persoonlijke exemplaren.

door Timothy van Damme om 09:51 in Featured
Het wachten is voorbij. Met Star Wars: The Rise of Skywalker is eindelijk het laatste deel van de saga een feit. In deze afsluiter speelt The Millennium Falcon wederom een belangrijke rol. Al sinds zijn debuut in 1977 wordt deze gezien als het coolste ruimteschip van het sterrenstelsel. Maar welke exemplaren zijn nog de moeite waard?

Eagle 5
Ok, 'cool' is misschien wat teveel gezegd, maar de Eagle 5 uit 'Star Wars' parodie Spaceballs is wel degelijk een vermelding waard. Nadat The Millennium Falcon de definitie van een prachtige ruimtejager neerzette, bedacht Mel Brooks hoe hij zijn creatie juist zo suf mogelijk kon maken. De basis van de Eagle 5 is dan ook een Winnebago Chieftain camper. Met twee vleugels, voorzien van straalmotoren, is het al compleet. Misschien niet moeders mooiste, maar met een keuken en diverse slaapplaatsen is het schip wel handig!

Serenity
Na een galactische burgeroorlog probeert de crew van het transportschip Serenity het hoofd boven water te houden met allerlei legale en minder legale klusjes. Eigenaar is Malcolm Reynolds, die met zijn manschappen uit de buurt wil blijven bij de Alliance. De Serenity is een wrak, maar dan wel eentje waar de crew van houdt. Het ruimteschip was te zien in de serie Firefly en later de bioscoopfilm Serenity. Wat deze jager uniek maakt is niet het arsenaal (want dat is grotendeels afwezig), maar de snelheid waarmee het vliegt.

Cheyenne
Het coolste ruimteschip uit de Alien franchise is niet de enorme ruimtefabriek uit het eerste deel, maar wel de ruimtejager uit Aliens. Dit UD-4 dropship is niet alleen een manier om mariniers - en hun minstens zo imposante M577 tank - op de plaats van bestemming te krijgen. Het wendbare apparaat is namelijk ook als aanvalswapen in te zetten, met totale destructie tot gevolg. Helaas zagen we dankzij een hongerige Xenomorph niet de volle potentie van het schip.

Heart Of Gold
De President van het sterrenstelsel moet natuurlijk voorzien worden van een speciaal vervoersmiddel. De tweekoppige, drie-armige Zaphod Beeblebrox steelt in The Hitchhiker's Guide to the Galaxy dan ook het bijzondere Heart of Gold. Het schip maakt gebruik van de zogeheten Infinite Improbability Drive. Dit is een machine die teleportatie mogelijk maakt, maar dan wel met de meest onwaarschijnlijke uitkomst. Het schip werd gemaakt door diverse wetenschappers en een superintelligente tint blauw. Dit zegt gelijk alles over de eigenzinnige humor van Douglas Adams, die de eerste vijf boeken van de Hitchhiker's Guide trilogie schreef.

The Milano
In het eerste deel zag The Milano er al geweldig uit, maar in Guardians of the Galaxy: Vol. 2 was het helemaal een plaatje. Dit jachtvliegtuig is al in Star-Lords handen sinds hij tien jaar was. Hij gebruikte het om naam te maken als dief, maar later deed The Milano ook dienst als het voertuig van de Guardians. Tijdens hun aanvaring met Ronan werd het schip grotendeels vernietigd, maar gelukkig kregen ze een nieuwe versie als beloning. Standaard uitgerust met een cassettespeler om jouw Awesome Mixtape af te kunnen spelen.

Welk filmruimteschip zou jij willen besturen?

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

orlock

Avatar

Dark Star?

Monojaxx

Avatar

De Slave I van Jango / Boba Fett is voor mij toch wel de meest unieke ruimtejager!

Sparrow_LW

Avatar

Mijn favorieten komen eerder uit series dan uit films.....
- Enterprise D en E
- Deadalus uit Stargate
- X302 uit stargate
- Vipers uit battlestar galactica
- Defiant uit DS9

Pronk47

Avatar

Bird of prey

MattOMatic

Avatar

Er zijn altijd bijzonder veel mooie ontwerpen geweest bij Star Trek en Star Wars (en natuurlijk daarbuiten). Qua kleinere ben ik altijd wel een fan geweest van de runabouts uit Deep Space 9 en Thunderbird 3 uit Thunderbirds (1965).

Chris23

Avatar

Ondanks de cheesiness van de Buck Rogers serie vond ik de Thunderfighters best cool.
En Vipers en Raiders natuurlijk (1978)
kvind alle schepen die in het artikel genoemd zijn met uitzondering van de Cheyenne juist niet cool.

Renegade

Avatar

Enterprise D of de Enterprise A

NieuwsFilm