'Birds of Prey' is eerste bikkelharde film in DC-universum

'Birds of Prey' is eerste bikkelharde film in DC-universum

Eindelijk is het officieel: Volgende DC-film voor 16 jaar en ouder.

Er bestaat al een verlengde R-rated blu-ray versie van Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), maar nu verschijnt er ook een eerste R-rated (16 jaar en ouder) DC Extended Universe-film in de bioscoopzalen. Dit wordt Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn).

En dat is uiteraard de tweede film waarin we Margot Robbie zien als het oude liefje van de Joker, Harley Quinn. Via de IMDb wordt duidelijk dat de film nu officieel een R-rated leeftijdsclassificatie heeft. De Motion Picture Association of America (MPAA) heeft de volgende redenen: "doorlopend grof geweld en taalgebruik en wat beelden met seks en drugs."


En dat is opvallend
De R-rating van Cathy Yans Birds of Prey - vanaf 7 februari te zien - sluit aan op de wijze waarop Warner Bros. nu het DC Extended Universe ontwikkelt. De films in de reeks staan grotendeels los van elkaar en de raakvlakken zijn waarschijnlijk alleen wat personages. Er lijkt geen doorlopend verhaal te zijn, zoals die er kortstondig was rond de Justice League en de Mother Boxes.

De vorige twee films Aquaman en Shazam! waren nog overduidelijke PG-13 (12 jaar en ouder) films binnen het DCEU. Uiteraard was Joker wel R-rated, maar die staat los van het grotere DC-filmuniversum.



NieuwsFilm

meest populair