Algemeen

Ook 'Jumanji: The Next Level' bevat een easter-egg naar het origineel

Hoe goed zit de versie uit 1995 met Robin Williams nog in jouw geheugen?

door Arjen Rooseboom om 09:12 in Algemeen
Waarschuwing! Er volgen een paar kleine spoilertjes...

In 2017 bracht de sequel Jumanji: Welcome To The Jungle een mooie ode aan het oude personage van wijlen Robin Williams (1951-2014) door een in hout gekerfde boodschap 'Alan Parrish was here'. Ook in het nieuwste deel The Next Level dat momenteel met succes draait, zit een kleine verwijzing verborgen, maar waarschijnlijk heeft de meerderheid van de kijkers deze niet 1-2-3 opgemerkt. Jij wel?

In Jumanji kwam het karakter Nora Shepherd voor, gespeeld door Bebe Neuwirth. Zij was de tante van de kinderen Judy en Peter en wilde het Parrish-landhuis veranderen in een Bed & Breakfast. In de climax zit zij tegenover opa Eddie van Danny DeVito en wordt met hem herenigd als hij aanbiedt om in haar restaurant te komen werken. Een klein detail en wellicht niet zo spectaculair, maar wel leuk! Een screenshot is er helaas nog niet, dus je zult naar de bioscoop moeten om het te zien.


Jumanji 4
De vraag is nu, volgt er nog een deel? Aan het einde van The Next Level zit in ieder geval een mid-credit-sequence welke ook als referentie naar het origineel gezien kan worden. Hierin rennen de agressieve struisvogels uit een eerdere actiescène door de straten van Branford. Dit is enigzins vergelijkbaar met de eerste film waarin wezens uit het spel naar onze wereld kwamen in plaats van andersom. De tijd zal het leren...

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair