Warner heeft geen interesse om nieuwe films als 'Joker' uit te brengen onder 'DC Black'-label

Warner heeft geen interesse om nieuwe films als 'Joker' uit te brengen onder 'DC Black'-label

Een regimewijziging veranderde ook de koers.

Hoewel Joker momenteel de meest winstgevende 'superheldenfilm' ooit is, heeft Warner Bros. vooralsnog weinig interesse om meer karakterstudies over bekende DC-personages uit te brengen onder een speciaal 'DC Black'-label. Dat onthult regisseur Todd Phillips in de podcast Rumble With Michael Moore.

Bekijk de afbeelding
Joker is geen typische 'superheldenfilm', maar een duistere, arthouse-achtige karakterstudie over Batmans bekendste vijand. Regisseur Todd Phillips had graag meer van dit soort films willen maken onder een speciaal 'DC Black'-label. Hoewel Warner Bros. in eerste instantie enthousiast was over dat plan, zorgde een regimewijziging ervoor dat de studio het idee toch door de shredder haalde.

Andere insteek
"In plaats van Marvel na te apen, wilde ik iets opzetten wat Marvel niet kan: kleinschaligere, R-rated films", herinnert Phillips zijn pitch aan voormalig studiobaas Greg Silverman. Phillips hamerde er bij hem op dat de studio zo dubbel kon profiteren van de DC-personages. "Deze films kunnen prima bestaan naast de normale DC-films", aldus de filmmaker. Silverman was direct enthousiast, en wist anderen ook te overtuigen.


Lees ook:


Ingewikkelde bedoeling
De plannen werden dus uiteindelijk door de nieuwe bazen van tafel geveegd. "Het label-idee werd van tafel geveegd toen het regime veranderde", vertelt Phillips. Volgens de regisseur vreesden de nieuwe studiobazen dat een apart de boel nog ingewikkelder zou maken. "Ze zeiden me als ze interesse hebben om een film als deze [Joker] te maken, dat ze dat dan zouden doen, maar dat zoiets niet onder een eigen label hoeft [te worden uitgebracht]".

NieuwsFilm

meest populair