Heeft Marvel weer de volledige rechten van Hulk en Namor in handen?

Heeft Marvel weer de volledige rechten van Hulk en Namor in handen?

Heeft Marvel de distributierechten van Universal Studios weer overgenomen?

Marvel heeft de volledige filmrechten van de Hulk en Namor weer in handen. Dat beweert de bekende blogger Jeremy Conrad van MCU Cosmic. Voorheen waren de distributierechten van deze personages in handen van concurrent Universal Studios, waardoor Marvel niet zomaar solofilms over hen kon produceren.

Heeft Marvel achter de schermen eindelijk de ingewikkelde rechtenkwestie rond de Hulk en Namor weten op te lossen? Primeurtjesjager Jeremy Conrad heeft van een volgens hem 'betrouwbare bron' vernomen dat Universal de distributierechten voor solofilms over de Hulk en Namor terug heeft gegeven aan Marvel. Hoewel Marvel de Hulk (en vermoedelijk ook Namor) al vrij mocht gebruiken in teamfilms, was het produceren van solofilms lastiger.

Samenwerken financieel niet aantrekkelijk
Universal bezat namelijk het recht om de distributie van solofilms over de Hulk te verzorgen. Alleen als Universal hier geen interesse in had, mocht Disney de film in zijn eentje uitgeven. Dat er na The Incredible Hulk (2008) nooit een solofilm rondom het groene monster is gekomen, lijkt logisch. Disney verzorgt nu immers de distributie van alle Marvel-films en een dergelijke constructie met Universal is financieel dan ook niet echt aantrekkelijk.

Binnenkort officieel statement?
Hoewel Conrad het nieuws brengt als 'gerucht', schijnt Shawn Sendio (producent van onder meer WandaVision) in een inmiddels verwijderde video van Paradox Nerd het nieuws te hebben bevestigd. Ook het feit dat Marvel werkt aan een serie over She-Hulk voor Disney+ zou deze overname bewijzen. De rechten van de vrouwelijke Hulk waren namelijk schijnbaar ook deels in handen van Universal. De kans lijkt dan ook groot dat Marvel binnenkort met een officiële aankondiging komt.

NieuwsFilm

meest populair