Blu-ray

Blu-ray review 'Angel Has Fallen' - Op naar deel 4, 5 én 6!

En er is zelfs een Fallen tv-serie in de maak.

door Bram de Groot om 09:06 in Blu-ray
Regie: Ric Roman Waugh | Cast: Gerard Butler (Mike Banning), Piper Perabo (Leah Banning), Morgan Freeman (Allan Trumbull), Jada Pinkett Smith (FBI-agent Helen Thompson), Danny Huston (Wade Jennings), Nick Nolte (Clay Banning), Lance Reddick (Gentry), Tim Blake Nelson (Vicepresident Kirby), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Bioscooprelease: 22.08.2019 | FilmTotaal Recensie: 1,5 sterren

Na de actiefilms Olympus Has Fallen (2013) en London Has Fallen (2016) kreeg de Fallen-franchise er verleden jaar een derde deel bij met Angel Has Fallen. Opnieuw heeft Gerard Butler de hoofdrol en waren ook Morgan Freeman en Angela Bassett weer te zien. Ondanks (opnieuw) een zwak ontvangst, was de opbrengst ruim voldoende. Er zijn zelfs al drie vervolgfilms en een tv-serie in de reeks aangekondigd.

In de States startte het $40 miljoen kostende Angel Has Fallen met een degelijke $21,3 miljoen, en eindigde wereldwijd op een prima $141,3 miljoen. De ontvangst was zeer zwak met 39% op Rotten Tomatoes, met een uitstekende 5/10 als gemiddelde beoordeling.


Mike Banning Has Fallen

In Angel Has Fallen wordt Secret Service Agent Mike Banning beschuldigd van een poging tot moord op de president en moet zijn eigen collega's en de FBI zien te ontwijken terwijl hij de echte dreiging probeert te ontmaskeren.

Blu-ray: Angel Has Fallen

Discs: 1 x Blu-ray | Release: december 2019 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8719372008508 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze uitgave van Angel Has Fallen zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Op de voorkant de helden en de verwijzing naar de eerdere delen. Op de achterkant een verwijzing naar een flinke reeks bonusmateriaal. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit die Dutch FilmWorks aflevert is erg netjes, met echt haarscherp beeld en prachtige, wat grauwige kleuren. Desondanks behoudt het zijn filmische niveau zeer goed, met een mooie diepte werking. Ook de donkere scène ogen uitstekend en dat maakt deze High Definition-uitgave een lust voor het oog.

De geluidsspoor is zoals vaker bij DFW standaard DTS-HD 5.1 en dat zal voor vele mensen ruim voldoende zijn. De muziek werd aangeleverd door David Buckley, bekend van zijn werk voor films als Papillon, Grimsby en The Boy Downstairs.

Bonusmateriaal

Dutch FilmWorks heeft een flinke reeks extra's op de schijf gezet. Iets dat we niet vaak zien bij deze distributeur. Er zijn video's te bekijken over onder meer de productie van de film, de debuterende regisseur, de uitgebreide cast, de stunts, de opnamelocaties, de pakkende drone-aanval en de grootse auto-achtervolging.

Een mooie reeks die zich prima richt op enkele onderdelen. Sommige video's doen we wat promotioneel aan. Ondertiteling ontbreekt jammerlijk.

Wat vind jij van Angel Has Fallen?

Heb jij deze derde Fallen-film al gezien? Zo ja, ben je van plan om deze nog een keer te kijken? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Mijn waarderingen:

Olympus: 6
London: 3
Angel: 4

Oftewel, ik vind ze niet best, maar kijk ze wel Smiley face

Master Of Films

Avatar

Imho zijn Olympus & Angel gelijkwaardig aan elkaar (lees vermakelijk).

Londen is bagger en mag van mij in de beerput blijven.

007

Avatar

vond het een goede film vooral het stuk met Nick nolte was lachen

NieuwsFilm

meest populair