Algemeen

'Frozen II' best verdienende animatiefilm ooit!

De film verbreekt heel wat records!

door Jim Pedd om 13:59 in Algemeen
Frozen II is nu de best verdienende animatiefilm ooit. De film liet jaren op zich wachten, maar dat weerhield fans van het origineel er niet van massaal naar het vervolg te komen kijken. En die film werd goed ontvangen, wat ook zal hebben bijgedragen aan de box office.

Frozen II is tot nu toe goed voor een wereldwijde verdienste van 1,325 miljard dollar. Stukken meer dan zijn voorganger, die eindigde op 1,285 miljard dollar. Enkel als je de film The Lion King uit 2019 ziet als een animatiefilm (en daar valt wel het een en ander voor te zeggen), is er een beter verdienende animatiefilm. Die eindigde namelijk boven de anderhalf miljard.

Frozen II
In deze vervolgfilm gaat Elsa, Anna, Olaf en hun vrienden naar een magisch bos. Daar hopen ze de oorsprong van magie te achterhalen, om te begrijpen wat er nou precies aan de hand is met de machtige Elsa. De film zit net als het origineel boordevol liedjes die allemaal goed blijven hangen.

Critici en fans waren dan ook erg te spreken over de film. En dat ziet Disney, dat de animatiestudio hierachter is, dus ruimschoots terug in de box office.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CaptainCab

Avatar

Er valt niks anders te zeggen voor The Lion King dan dat het gewoon een animatiefilm is. Hij was gisteren nog genomineerd voor Best Animated Feature bij de Golden Globes.

reporterdavid91

Avatar

Let it... oh... wacht…. volgens mij komt er een Froz3n

Master Of Films

Avatar

Hoe kan Frozen II nou de best verdiende animatiefilm zijn, terwijl The Lion King dat toch is. Beide zijn toch 3D animatie films!!!!

Dat The Lion King (te) foto realistisch is, wil dat nog niet zeggen dat het meteen een live action film is geworden. Op 1 echte shot na, komt de rest van een software cocktailtje ala Maya, ZBrush, Houdini & Nuke in een VR Unity omgeving. Wat een gel*l weer.

KeesjeNL

Avatar

Bijzonder bron van dit stukje ook..

Smiley face!

NieuwsFilm