Is Disney+ al meer dan $100 miljard waard?

Is Disney+ al meer dan $100 miljard waard?

De streamingdienst doet het ontzettend goed.

Met merken als Marvel, Star Wars, Pixar en uiteraard de vele Disney animatieproducties is Disney+ het huis waar je steeds meer bestaande en nieuwe Disney-films en series terug gaat vinden. Geen wonder dat de waarde van de dienst nu al in vele miljarden wordt uitgedrukt.

Volgens de financiële reus Barclay is de waarde van The Walt Disney Company op dit moment 320 miljard dollar en bijna een derde is dankzij de streamingdiensten Disney+, Hulu en ESPN+. Zo'n 213 miljard dollar is te danken aan de traditionele core-business van Disney, zoals het produceren van films en het uitbreiden van de vele wereldwijde themaparken.

Nadert waarde Netflix
De rest, zo'n 107 tot 108 miljard dollar, is dus de geschatte waarde van de streamingdiensten. Die waarde ligt nog onder de waarde van de grootste concurrent Netflix, maar nadert deze wel. De waarde van Netflix wordt namelijk op maar liefst 144 miljard geschat. De kans is uiteraard groot dat Disney+ uiteindelijk over meer breed gewenste content beschikt, waardoor de waarde van Disney+ uiteindelijk voorbij aan die van Netflix gaat.




Disney gaat veel geld investeren in Disney+. In 2020 wordt er 1 miljard dollar geïnvesteerd in originele content, zoals Marvel en Star Wars-series en remakes van bekende familiefilms. Netflix zou dit jaar maar liefst 15 miljard dollar in exclusieve content pompen. Dus dat is een enorm verschil. Uiteraard zet Disney daar dan weer een flink aantal bioscoopfilms tegenover die naderhand exclusief op Disney+ verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair