Films en series op Disney+ zullen soms tóch verdwijnen

Het gebeurde recent met 11 filmtitels.

Verleden week waren heel wat Amerikanen niet blij met Disney+. Op de streamingdienst ontbraken opeens films als Home Alone, Home Alone 2: Lost in New York, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides en The Sandlot. Disney+ heeft nu gereageerd.

Tegenover Gizmodo heeft een woordvoerder een verklaring gegeven waarom deze en nog een aantal titels (tijdelijk) niet beschikbaar zijn.


"Een klein aantal titels heeft het platform verlaten vanwege issue rond lopende deals rond de uitzendrechten... Al de titels die zijn verdwenen, keren terug naar de service zodra die uitzendrechten verlopen."

Uitzendrechten
En zo heeft Disney waarschijnlijk nog flink wat deals lopen rond uitzendrechten van bepaalde titels. Zo bleek enige tijd terug nog dat er nog een deal is met Netflix rond bijvoorbeeld de films in het Marvel Cinematic Universe en de Star Wars-films. Deze zouden over een tijdje weer (alleen) op Netflix staan, om later weer terug te keren naar Disney+.

Heb jij al veranderingen gezien in het aanbod op de Nederlandse Disney+. De Home Alone-films zijn hier wel gewoon te bekijken.

NieuwsFilm

meest populair