Niemand snapt einde 'Inception' echt

Niemand snapt einde 'Inception' echt

Niemand snapt einde 'Inception' echt

Wie snapt het einde van Christopher Nolans Inception? Zelfs acteur Leonardo DiCaprio kan niet echt uitleggen wat we nou te zien kregen in het behoorlijk ambigue einde van de actiefilm. Deze ging bijna tien jaar geleden in première en nu werkt Nolan aan een nieuwe sci-fi film die vermoedelijk net zo conceptueel wordt.

Acteur DiCaprio sprak met EW over de film en vertelde hoe hij keek naar het einde. "Ik heb echt geen idee. Ik bedoel, je bent gewoon bezig met je personage. Toen Chris Nolan het bedacht, probeerde iedereen continu de puzzel bij elkaar te krijgen. Het ligt gewoon aan je perspectief denk ik." Dat reflecteert ook het idee van Nolan.

Het einde
Aan het einde van de film zien we dat Cobb eindelijk weer zijn kinderen mag zien, na ze jaren niet gezien te hebben omdat hij de Verenigde Staten niet meer in mocht. Hij vroeg zich af of dat wel echt was en geeft daarom een draai aan zijn totem. Voordat we zien of het valt, snijdt de film naar zwart en blijven we zitten met de vraag: is het nou echt of niet?

Volgens Nolan ga je als kijker voorbij aan het punt van het einde als je een antwoord wil. Cobb is simpelweg tevreden met zijn bestaan als we hem op het einde zien. Hij heeft het geaccepteerd zoals het is. Veel van de film brengt hij door, zich afvragend of iets nou echt is of niet. Uiteindelijk laat hij het los, door een draai te geven aan de totem en vervolgens weg te lopen. Misschien iets dat wij ook moeten doen.

NieuwsFilm

meest populair