Belangrijke scène rond Chewbacca haalde 'Star Wars: The Force Awakens' niet

Belangrijke scène rond Chewbacca haalde 'Star Wars: The Force Awakens' niet

Waarom werd de scène er uit gesneden?

Acteur Joonas Suotamo kennen we vooral als Chewbacca. Hij was sinds Star Wars: The Force Awakens te zien als de beroemde Wookiee en vertelt daar nu over tijdens een interview. Specifiek onthult hij dat in TFA er een scène had moeten zitten, waarin Chewbacca en Leia samen de dood van Han herdachten.

Suotamo sprek met The Hollywood Reporter en vertelde: "Ik zie de gemiste knuffel in The Force Awakens zo: Chewie was veel te druk met het helpen van Finn, en begon dus pas later met rouwen en het knuffelen van mensen." Maar er was wel een scène opgenomen waarin Leia en Chewie elkaar "troostten". Uiteindelijk werd de scène niet in de film opgenomen én ontbrak deze in de extra's van TFA.

Meer momenten
Er waren meer momenten uit de films gehaald waarin personages de dood van Han Solo herdachten. Zo was er ook een moment voor Luke Skywalker om te rouwen over zijn goede vriend. Dat gebeurde niet, omdat de aandacht dan weg kwam te liggen van personages als Rey, Finn en Poe, die we moesten volgen met de nieuwe filmtrilogie.

Nu is de Skywalker-saga ook voorbij en weten we precies het verhaal. En dus ook dat Chewie helemaal op het eind een klein moment voor zichzelf krijgt...

NieuwsFilm

meest populair