Max had dood moeten gaan in 'Mad Max: Fury Road'

Max had dood moeten gaan in 'Mad Max: Fury Road'

Het scheelde niet veel.

Dat Max diende als bloedzak in Mad Max: Fury Road had hem fataal moeten zijn. Het personage werd aan het begin van de film gevangen genomen en gebruikt als bloedzaak voor een gewonde Warboy. Was dat echt geweest, dan was Max doodgebloed en hadden we snel afscheid van hem moeten nemen.

Natuurlijk permitteert een film zich bepaalde creatieve vrijheden. Deze film dus ook en gek is dat niet. Toch is het soms leuk om bepaalde zaken te leren en dat geldt zeker hiervoor. Onderzoekers van de University of Leicester zochten het uit en kwamen tot de conclusie dat Max het begin nooit overleefd zou hebben.

Lege bloedzak
Max diende gedurende 20 minuten van de film als bloedzak voor Nux. Dat was volgens de onderzoekers voldoende tijd voor Max om een kleine 3,31 liter bloed te verliezen. Dat is om precies te zijn 60 procent van zijn totale bloedvoorraad. Normaal is het zo dat als iemand 40 procent van zijn of haar bloed verliest, die persoon ten dode opgeschreven is.

Max zou dus al lang en breed zijn bewustzijn verloren hebben en het einde van de film absoluut niet levend gehaald hebben. En zelfs als dat wel zo was, stond hij niet zo zeker op de benen als hij dat tijdens deze knalharde actiefilm deed. Maar gelukkig is het precies dat: een knalharde actiefilm.

NieuwsFilm

meest populair