Doodscène in 'Avengers: Endgame' eindigde bijna in een horrorfestijn!

Doodscène in 'Avengers: Endgame' eindigde bijna in een horrorfestijn!

De filmmakers wilde bijna een veel stevigere doodscène.

Het mag duidelijk zijn dat er hieronder spoilers volgen voor Avengers: Endgame, dus lees vooral niet verder als je een van de weinige mensen bent die de film nog steeds zonder spoilers wilt zien. Het blijkt namelijk dat de doodscène van één van de grootste personages in de film veel steviger had kunnen uitpakken.

In gesprek met Insider spraken Weta digital VFX supervisor Matt Aitken en producent Jen Underdahl over de doodscène van Robert Downey Jr.'s Tony Stark a.k.a. Iron Man. Ze lichten toe wat het VFX-team heeft gemaakt en aan regisseurs Anthony en Joe Russo heeft getoond om te kijken wat zij wilden en wat er mogelijk zou kunnen zijn tijdens de scène.

"We gaven de filmmakers een volledig assortiment [van beelden] om uit te kiezen en een van die was waar de energie van de stenen recht in zijn gezicht straalde. Het liet één van zijn oogbollen eruit ploppen en deze hing op zijn wang," zei VFX supervisor Aitken. Hij voegde er lachend aan toe: "Daar zijn ze niet voor gegaan."

De bekende online designer BossLogic heeft uitspraak gelijk maar even gevisualiseerd:


Two-Face versie
"We hebben een Two-Face-versie gedaan waar je binnen kwam en je de pezen en de tanden en zo zag," voegde producent Underdahl toe. Die beelden werden echter niet gebruikt omdat dit teveel kracht zou wegnemen bij de emotionele scène rond Tony Starks afscheid.

NieuwsFilm

meest populair