Leonardo DiCaprio: "The Revenant had er héél anders uit kunnen zien!"

Leonardo DiCaprio: "The Revenant had er héél anders uit kunnen zien!"

De met een Oscar bekroonde acteur liet weten dat de regisseur andere plannen had.

Alejandro González Iñárritu wist hoge ogen te gooien met zijn laatste films. Zo werd Birdman extreem goed onthaald. Ook The Revenant mocht er zijn. Het betekende ook eindelijk een Oscar voor Leonardo DiCaprio. Ondanks het feit dat de film een groot succes was, had deze er heel anders uit kunnen zien. Dat liet DiCaprio in een recente podcast weten.

Zo zei de acteur, die recentelijk nog te zien was in Once Upon a Time in Hollywood: ''De film is opgenomen in chronologische volgorde, wat door de weersomstandigheden een regelrechte nachtmerrie was. Het was bijna niet te doen. Maar het had echter nog veel erger kunnen zijn... Alejandro was in eerste instantie namelijk van plan om, net zoals Birdman, ook The Revenant in één lang shot op te nemen''.

Uiteindelijk toch niet
De regisseur besloot hier uiteindelijk toch niet voor te gaan en wel om een goede reden: ''Hij besefte dat de belangrijkste personages, die van Tom Hardy en ik, andere richtingen uitgaan en dus mijlen van elkaar gescheiden worden'' gaat DiCaprio verder: ''Dat hij, onder die omstandigheden, de film überhaupt heeft kunnen maken, blijft een klein wonder''.

Het gebeurt niet vaak dat films als één lang shot worden opgenomen. Zo is Birdman een goed voorbeeld, maar ook Hitchcock's klassieker Rope en nu draait Sam Mendes' nieuwe oorlogsfilm in de bioscoop, 1917. Ook deze film, die extreem goed is onthaald en dé grote winnaar was van de Golden Globes, is één lang shot.

NieuwsFilm

meest populair