Algemeen

Deze Marvel-actrice speelde bijna Rey in 'Star Wars'-vervolgfilms

Dan had haar carrière zeker anders verlopen.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Het gebeurt wel vaker dat er de nodige acteurs strijden om een felbegeerde rol in een grote film. Toen Walt Disney startte met de casting voor Star Wars: The Force Awakens, de eerste vervolgfilm in de Skywalker Saga, kon J.J. Abrams kiezen uit vele gezichten.

Uiteindelijk werd het uiteraard de onbekende Britse actrice Daisy Ridley en zij was onlangs te zien in de allerlaatste film in de saga, Star Wars: The Rise of Skywalker. Het had niet veel gescheeld of de rol was naar actrice Jessica Henwick gegaan.

Proces van zes maanden
Ook deze Britse actrice kwam ver in de strijd om het mysterieuze Rey-personage te spelen. In gesprek met The Hollywood Reporter zei Henwick dat ze maar liefst zes maanden bezig is geweest met het casting-proces voor The Force Awakens. Henwick werd het dus niet, maar van Abrams kreeg ze wel een rol in de film, als Resistance-piloot Jess Pava.

"Aan het eind zei JJ, 'ik wil dat je in de film zit en ik wil een personage voor je schrijven.' Zo is Jess Pava geboren. Het was dus een heel lange ervaring," aldus Henwick. "Ik ben zo'n grote JJ-fan. Dus ik was een puinhoop aan het einde van die zes maanden."
Henwick doet het overigens erg goed in Hollywood. Ze had al rollen in de Marvel-serie Iron Fist, in HBO's Game of Thrones en 2020-films als Underwater en Godzilla vs. Kong. Ook heeft ze een rol te pakken in The Matrix 4.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

In ander Star Wars nieuws.
Return of the Jedi wordt een beetje aangepast, naar aanleding van de controversiele einde van The Rise of Skywalker. De aangepaste scene van RotJ is uiteindelijk gelekt.

Marklar

Avatar

Jammer. Denk dat ze een betere actrice dan Ridley is.

ShaoKahn

Avatar

Met de schrijfvaardigheid van de SW sequel trilogy kan ze beter blij zijn NIET gecast te zijn voor die shitstorm

GreenHornet

Avatar

Goede keus van Daisy horen we straks niks meer. Net Zoals Hayden en Mark

NieuwsFilm

meest populair