Algemeen

'The Batman' gebruikt Schotse stad als Gotham City

Eind februari begint een nieuwe portie van de opnames in Glasgow.

door Zilko Tarici om 06:37 in Algemeen
Bij een nieuwe Batman-film hoort ook een nieuwe Gotham City. Misschien nog wel meer dan het centrale personage, vertegenwoordigt Gotham de visie van de ingehuurde regisseur. Denk alleen al aan de gotische stijl van Tim Burton, de snoepkleurige nachtmerrie van Joel Schumacher en de gestileerde ruwheid van Christopher Nolan.

Nu is het de beurt aan Matt Reeves, regisseur van The Batman. Volgens de Daily Records zal het Schotse Glasgow namelijk fungeren als Gotham City in de film van Reeves. Het productie-team van de film zal de stad natuurlijk hier en daar aankleden, maar Glasgow bevat zelf al een hoop historische architectuur die benut kan worden voor Reeves' visie. De stad werd eerder al als setting gebruikt in blockbusters als World War Z en Hobbs & Shaw.

Een galerij aan schurken
Robert Pattinson is in de film te zien als Bruce Wayne/Batman. Hij wordt vergezeld door Zoe Kravitz als Selina Kyle/Catwoman, Jeffrey Wright als Hames Gordon, Paul Dano als Edward Nashton/Riddler, Andy Serkis als Alfred Pennyworth, Colin Farrell als Oswald Cobblepot/Penguin, John Turturro en Peter Sarsgaard.

The Batman moet in juni 2021 wereldwijd de bioscopen bereiken.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Nieuwe Black Widow trailer is uit

RyaneWaldu

Avatar

Thanks voor de melding Green Hornet

Steve-O

Avatar

Dan hebben ze Gotham stiekem ontdekt, zo'n 700 jaar voor Columbus aan kwam zetten :P

Maar wel gaaf hoor, is een mooie stad en leent zich goed voor een neo-noir/misdaad verhaal. Ben heel erg benieuwd naar de film, hopelijk krijgen we binnenkort onze eerste blik op Pattinson in het pak.

Chrischzz

Avatar

En een aftercredits scene waarbij Batman samen met zijn vrienden gefrituurde Marsen gaat eten.

The Bock

Avatar

Ik vind dat Lego Batman 2 de beste versie van Gotham heeft.

GinoD240

Avatar

Toch kan ik me bij Pattinson vrij weinig voorstellen als Bruce Wayne....., zelfde verhaal bij Batfleck...dan maakt het me niet uit of ze de Maan als Gotham pakken...

NieuwsFilm

meest populair