Algemeen

Don Cheadle wil 'War Machine' terug in het MCU

Wat hem betreft, hebben we het laatste optreden nog niet gezien.

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Algemeen
In Avengers: Endgame hebben we na 11 jaar voorgoed afscheid moeten nemen van een aantal grote helden. Maar sommigen staan nog steeds overeind. De vraag is in hoeverre er voor hen nog ruimte is in het nieuwe Phase 4 en 5 van het Marvel Cinematic Universe.

Als het aan acteur Don Cheadle (55) ligt, zijn we nog niet klaar met zijn personage James "Rhodey" Rhodes, alias War Machine. Sinds zijn introductie in Iron Man 2 (2010) is hij een vaste waarde geworden binnen het team en hij heeft zelf ideeën onthult voor een volgend hoofdstuk:

"Als het kan, wil ik dieper in hem graven en gaan voelen wie hij is als patriot. Ik denk dat ze overal heen kunnen met hem op individuele missies, aangezien hij eindelijk wat vrijer is. Ik bedoel, op een zeker moment overwogen Joe & Anthony (Russo, red.) zelfs om mij de vice-president van de VS te maken. Dus ja, we denken er veel over na".

Disney+
Cheadle toont dus interesse om wat meer ontwikkeling te geven aan de rol van Rhodey nu deze het moet stellen zonder zijn trouwe maatje Tony Stark/Iron Man. Er was in het verleden kort sprake van een spin-off film.

Maar inmiddels lijkt het personage steeds meer de perfecte kandidaat voor een miniserie op Disney+. Iets waar Cheadle eerder sterk op tegen was, maar nu in goed gezelschap verkeert van onder andere collega's als Hawkeye, Loki, Scarlet Witch, Vision, Falcon en The Winter Soldier.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Een rol als Nick Fury in het MCU lijkt me uitermate geschikt voor hem.

Guyon2002

Avatar

Ik wil best meer zien van War Machine maar ik zie hem niet echt als de hoofdpersoon van een film/serie

Robbepost

Avatar

Van mij hoeft het niet. Ik vind het geen boeiend karakter.
Na de crash in Civil War hadden ze hem dood moeten laten gaan. Dan had het hele conflict wat meer impact gehad. Maar ja dat is mijn mening.

rainking

Avatar

Hij bedoelt natuurlijk Iron Patriot.

Aeon

Avatar

Robbepost, dat is een goeie .op zich zou het personage van warmachine wel leuk zijn ,maar inderdaad Meer als sidekick. En wat jij nu net zegt ze hadden hem dood moet laten gaan tijdens de crash dat had inderdaad de boel veel meer gepolariseerd. dan waren de partijen nooit terug bij elkaar gekomen. Dat had hoogstwaarschijnlijk ook de mcu een beetje meer de politieke Edge gegeven zoals die in de echte wereld is. Erg interessant. Wat Nick Fury betreft men schijnt de vergeten dat op het einde van de films hij als een skrull werd geout om het zo maar te zeggen. Wat natuurlijk ook nog steeds de vraag doet reizen waar is de echte Nick Fury en hoe zit het met de skrull? Andere personages zijn gedurende de films ook gehint als zijnde skrull dus Wat is daarmee gebeurt? Dood niet dood zitten ze in de gevangenis zoals in de comics.zoals je misschien nog weet zat een substantieel deel van de personages waaronder Iron Man en Captain America in een skrull gevangenis terwijl hun jarenlang de plaats hadden overgenomen op de aarde.wat natuurlijk wel leuk mogelijkheden oplevert om diverse personages terug te zetten waar ze horen.

Decepticon

Avatar

Zijn rol zal grotendeels voorbij zijn, ik zie hem best nog wel voorbij komen in Falcon and the Winter Soldier, maar hij krijgt vast geen eigen serie of film. Misschien dat we ook nog wel zien in Avengers 5.
Ik ben het met Robbepost eens, ze hadden hem in Civil War dood moeten laten gaan met die crash.

Hiss

Avatar

Was Machine

Rutherford

Avatar

Helden die geen superkrachten hebben zijn vaak de boeiendste. Helaas geldt dit niet voor War Machine. Een B-Iron Man. Leuk als sidekick, niet boeiend genoeg om echter een film/serie te dragen. Vrees ik ook voor Hawkeye, al was zijn transformatie tot Ronin uiterst boeiend én heeft hij zijn dochter op te leiden, wat dan weer andere paden opent. We zullen zien.

Sunspot

Avatar

Niet interessant genoeg, leuk om even erbij te hebben, maar niet om nou een serie eromheen te bouwen, films

Sunspot

Avatar

@Rutherford

Vind ik niet, vind het juist meer ongeloofwaardig, kijk naar Hawkeye, Romanoff.

Batman is een uitzondering.

Juist wanneer ze krachten hebben en er mee om moeten gaan, hoe en zo.

Zelfs Superman, superpowerful, maar om zijn achtergrond etc. gewoon super cool

Meest interessante blijft toch Spiderman, hoewel dat helaas niet echt speelt bij de huidige Spiderman, Tom Holland.

Popcultuurfreak

Avatar

Prima toch? Er is nu geen Iron Man, dus hij kan prima hier en daar zijn cameo doen.

STYD

Avatar

Nee, please no. Vond hem altijd de action variant van Iron Man.

Ang3l

Avatar

War machine voegt echt NUL toe.

NieuwsFilm

meest populair