Don Cheadle wil 'War Machine' terug in het MCU

Wat hem betreft, hebben we het laatste optreden nog niet gezien.

In Avengers: Endgame hebben we na 11 jaar voorgoed afscheid moeten nemen van een aantal grote helden. Maar sommigen staan nog steeds overeind. De vraag is in hoeverre er voor hen nog ruimte is in het nieuwe Phase 4 en 5 van het Marvel Cinematic Universe.

Als het aan acteur Don Cheadle (55) ligt, zijn we nog niet klaar met zijn personage James "Rhodey" Rhodes, alias War Machine. Sinds zijn introductie in Iron Man 2 (2010) is hij een vaste waarde geworden binnen het team en hij heeft zelf ideeën onthult voor een volgend hoofdstuk:

"Als het kan, wil ik dieper in hem graven en gaan voelen wie hij is als patriot. Ik denk dat ze overal heen kunnen met hem op individuele missies, aangezien hij eindelijk wat vrijer is. Ik bedoel, op een zeker moment overwogen Joe & Anthony (Russo, red.) zelfs om mij de vice-president van de VS te maken. Dus ja, we denken er veel over na".

Disney+
Cheadle toont dus interesse om wat meer ontwikkeling te geven aan de rol van Rhodey nu deze het moet stellen zonder zijn trouwe maatje Tony Stark/Iron Man. Er was in het verleden kort sprake van een spin-off film.

Maar inmiddels lijkt het personage steeds meer de perfecte kandidaat voor een miniserie op Disney+. Iets waar Cheadle eerder sterk op tegen was, maar nu in goed gezelschap verkeert van onder andere collega's als Hawkeye, Loki, Scarlet Witch, Vision, Falcon en The Winter Soldier.

NieuwsFilm

meest populair