Voorspellen PGA Awards de Oscars voor '1917' en 'Toy Story 4'?

Voorspellen PGA Awards de Oscars voor '1917' en 'Toy Story 4'?

Het lijkt erop dat Sam Mendes en Pixar veel kans maken op de felbegeerde gouden beeldjes!

Sam Mendes' 1917 weet hoge ogen te gooien. Zo is de film erg sterk onthaald, wist hij twee Golden Globes te winnen (waaronder die voor Beste Film) en maakt de oorlogsfilm maar liefst kans op 10 Oscars. Nu heeft 1917 weer een prijs gewonnen, wat misschien wel aangeeft dat het felbegeerde gouden beeldje binnenkort ook daadwerkelijk wordt uitgereikt aan de film.

Zo heeft Mendes zaterdagavond tijdens de Producers Guild of America Awards de Darryl F. Zanuck Award for Outstanding Producer of Theatrical Motion Pictures gewonnen. Dat is normaal gesproken één van de betrouwbaarste voorspellers van de Academy Awards. Sinds de eerste uitreiking van deze prijs, in 1990, werden namelijk alle winnaars ervan genomineerd voor de Oscar voor Beste Film. Daarvan wonnen er maar liefst 21.

Toy Story 4
Ook Toy Story 4 lijkt nu meer kans te maken. De Pixar-film won namelijk de PGA Award for Outstanding Producer of Animated Theatrical Motion Pictures. De vorige vier winnaars in deze categorie (Inside Out, Zootopia, Coco en Spider-Man: Into the Spider-Verse) wonnen dan ook stuk voor stuk de Oscar voor Beste Animatiefilm.

NieuwsFilm

meest populair