Beelden 'Dune' groots ontvangen: nieuwe 'Lord of the Rings'?

Beelden 'Dune' groots ontvangen: nieuwe 'Lord of the Rings'?

De filmtopper van 2020?

Ondanks de eerdere film en serie is het boek 'Dune' uit 1965 van Frank Herbert volgens de kenners zeer moeilijk en misschien wel niet verfilmbaar. Toch verschijnt eind dit jaar een nieuwe poging met Dune van regisseur Denis Villeneuve. Misschien wel het meest interessante project van 2020?

Een screening van de eerste beelden heeft ondertussen plaatsgevonden voor insiders. Een van de aanwezigen was de sci-fi schrijver Brian Clement en hij liet via Twitter weten dat hij zeer onder de indruk was van de beelden. "Ik overdrijf niet als ik zeg dat veel mensen kippenvel / tranen zullen hebben als ze deze film zien (ik misschien wel!). Ach, als ze de beelden zien die ik zag, dan zullen ze deze zeker hebben."

De nieuwe Lord of the Rings?
"Ik denk dat dit mensen zal wegblazen zoals Lord of the Rings dat 20 jaar geleden deed, zoals Star Wars dat 40 jaar geleden deed. Het is niet Jodorowsky of Lynch, misschien heeft Villeneuve het onverfilmbare gefilmd," aldus Clement op Twitter, via Movieweb.

De schrijver omschreef de beelden als "prachtig" en "grimmig realisme vermengd met dromerige beelden." In de beelden was Timothee Chalamet te zien als Paul Atreides, in zijn stillsuit. Opvallend is dat na het Twitter-account van Clement na de tweets geheel is verwijderd. Klaarblijkelijk was Warner Bros. niet blij met de onthullingen van de schrijver.

Vanaf 17 december in de bioscoop!
Er zijn ook rollen voor Oscar Isaac (Duke Leto Atreides), Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Stellan Skarsgård (Baron Vladimir), Dave Bautista ("Beast" Rabban), Josh Brolin (Gurney Halleck), Zendaya (Chani), Charlotte Rampling (Reverend Mother Mohiam), Javier Bardem (Stilgar), Jason Momoa (Duncan Idaho), David Dastmalchian (Piter De Vries), Stephen McKinley Henderson en Chen Chang. Villeneuve's Dune staat gepland voor 17 december.

NieuwsFilm

meest populair