Algemeen

Pijn voor Universal: 'Dolittle' gaat waarschijnlijk een enorm verlies lijden

Prijzige familiefilm gaat heel wat dollars kosten.

door Bram de Groot om 12:58 in Algemeen
Universal Pictures en ongetwijfeld enkele andere investeerders durfden het aan om $175 miljoen - exclusief marketing- en distributiekosten van misschien nog eens $100 miljoen - te besteden aan de familiefilm Dolittle. Niet geheel raar, aangezien Iron Man-held Robert Downey Jr. de hoofdrol vervulde.

Afgelopen weekend debuteerde Dolittle met slechts zo'n $22,5 miljoen in de States en zo'n $50 miljoen wereldwijd. Volgens TheWrap gaat de film sowieso financieel floppen en na de bioscooprelease zou er onder de streep een negatief bedrag staan van zo'n $100 miljoen. En dit komt waarschijnlijk hard aan bij Universal. Cats zou een verlies lijden van zo'n $70 miljoen.

Positieve kant
Het publiek lijkt de film nu wel op te pakken. Er zijn veel positieve geluiden en Dolittle moet ook nog in flink wat landen in première gaan, waaronder Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en China.
Ongeveer 55 procent van de wereldwijde omzet van een bioscoopfilm keert terug naar de investeerders. Een snelle rekensom doet dan vermoeden dat de film zo'n $500 miljoen moet ophalen om helemaal uit de kosten te komen. Een groot voordeel voor studio's is dat het grootste deel van de inkomsten in de eerste weken terugvloeien. Bioscopen draaien vooral winst op films die langere tijd succesvol zijn.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Hier een goed artikel waarom Downey geen A lijst movie star is buiten Tony Stark om
https://www.forbes.com/sites/scottmendelson/2020/01/20/box-office-dolittle-bombed-because-robert-downey-jr-is-not-a-movie-star/

starbass

Avatar

@sunchaser, toch denk ik eerder dat het aan het concept "Dr Doolittle" ligt dan aan Downey zelf.
Ook wanneer Dicaprio Dr Doolittle was met verder hetzelfde verhaal zou er niemand voor warm lopen.

Popcultuurfreak

Avatar

@sunchaser, onzin, Downey is heel geliefd in andere films. Deze film is blijkbaar gewoon niet zo goed. Nouja, dat kan je wel een goede acteur er in zetten, maar dat maakt het geen must-see.
Denk maar aan het slechte ontvangst van MIB, Chris Hemsworth heeft die film niet gered hoor.

NieuwsFilm

meest populair