Algemeen

Gekraakte 'Dolittle' start met beestachtig slecht resultaat

De nieuwe RDJ lijkt te gaan floppen.

door Bram de Groot om 11:49 in Algemeen
Met een productiebudget van maar liefst 180 miljoen dollar (of meer) is de familiefilm Dolittle met Marvel-ster Robert Downey Jr. zeker geen goedkope film en nu lijkt het erop dat de film de kosten niet terug gaat verdienen.

Met een marketing- en distributiebudget van minimaal nog eens 100 miljoen dollar zal de film minimaal zo'n 500 miljoen dollar moeten opbrengen aan de wereldwijde bioscoopkassa's om de investeringen goed te maken. En dat lijkt niet te gaan gebeuren. Dit meldt Variety.
Eerste cijfers zwaar teleurstellend
Voor een blockbuster als Dolittle zou de film gelijk al vele miljoenen moeten binnen harken in het eerste weekend. De eerste voorpremières in de States leverden echter nog geen miljoen dollar op. Het eerste volledige weekend aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's zou ergens onder de 25 miljoen dollar uitkomen en dat is uiterst mager.

Dit weekend verschijnt in de States ook het prima ontvangen Bad Boys for Life en deze lijkt op een kleine 40 miljoen uit te gaan komen, met een productiebudget van zo'n 90 miljoen dollar.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Giuseppe Melone

Avatar

Mooi. Hopelijk lijdt Downey een miljoenenverlies en komt er een einde aan het maken van al die fantasieloze remakes en sequels.

Guyon2002

Avatar

@Giuseppe Melone het maken van 'fantasieloze remakes en sequels' heeft helemaal niks met Downey te maken, laat hem er dan buiten

centr1no

Avatar

Het publiek accepteert geen 'slechte' cgi meer. Alles moet perfect realistisch zijn. En dat kost 100 miljoen.
Het hele concept van vooraf onderzoeken of mensen überhaupt wel geïnteresseerd zijn in het filmpje wat je wilt maken lijkt ook amper meer te bestaan.

eltorro

Avatar

Bad Boys 3 gaat het zelfs veel beter doen dan 40 miljoen dollar in het oppeningsweekend. De film heeft donderdag avond zelfs een record gehad aan de box office. De film heeft tijdens de previews 6,3 miljoen dollar opgehaald en dat is 1 miljoen meer dan de vorige record houder van januari 'American Sniper'. Daar mee zal de film waarschijnlijk rond de 60 miljoen dollar ophalen in zijn oppeningsweekend. American Sniper haalde overigs 90 miljoen op in zijn eerste weekend.

Moviemagic

Avatar

Ik heb begrepen dat de film met name voor de jongere kijkers erg leuk is maar voor elk ander (gemiddeld genomen) niet echt aantrekkelijk is om naar toe te gaan.

chefry1983

Avatar

Een eind komend aan al die fantasieloze remakes en sequels, in welke wereld leef jij?

Jeroen Pasman

Avatar

Ik kan alleen m'n eigen mening geven, en die is natuurlijk niet maatgevend. Maar ik zat de trailer te bekijken, en zag in Robert Downey Jr. constant Iron man lopen....... Dat leidt gigantisch af !
Ik weet niet of hij nog andere rollen kan spelen zonder dat je dat als kijker steeds blijft zien.
Ik denk dat de film voor de kleintjes wel leuk is.
En ook inderdaad : Weer de zoveelste remake

Blablazer

Avatar

@Giuseppe Melone Dan kan je gelijk het hele striphelden gedoe wel schrappen. Of Star Wars series of heel Disney om het samen te vatten.

EricBrNL

Avatar

Snap sowieso niet dat ze deze film hebben willen maken. Dr. Dolittle met Eddy Murphy was een geweldig vermakelijke familiefilm. Waarom nu alweer een remake van een film. Ik heb er geen belang bij. (Wel vind ik Downey geschikt voor deze rol)

Sunspot

Avatar

Hij speelt geen Iron Man.

De kids willen Iron Man zien, niet 'Stark' met dieren

Aeon

Avatar

Ik had 100 films kunnen bedenken waarin Robert Downey Junior beter tot zijn recht had kunnen komen.echter er moet wel gezegd worden dat deze specifieke acteur een beetje lijkt aan karakter verwarring. Hij lijkt niet meer te weten waar zijn Iron Man personage ophoudt en hij zelf begint. Wat natuurlijk niet al te beste is als je een andere film wilt spelen zijn films zoals Sherlock waren ronduit geniaal. deze film die toch al lage verwachtingen had het was immers een remake van een remake van een remake als ik het goed heb. Was niet erg geschikt om deze art deur aan de decompressie van het MCU universum te laten wennen. Had en dan een leuke arthouse film gegeven maar niet de zoveelste kinderfilm uit de stal van Disney. Ik had hem eigenlijk wel zien spelen in een film zoals de short "the voorman Problem"maar dan natuurlijk feature film lenght. Dat lijkt me nu echt iets voor hem jammer, jammer van een goede acteur met een beetje een te groot ego en jammer dat Disney hier geld aan weggegooid

Arnold_FF7

Avatar

Wat ook niet help voor dolittle is de outcry over whitewashing. Dacht het zelfde eerst maar blijkbaar was het karakter in de boeken blank

NieuwsFilm

meest populair