Gekraakte 'Dolittle' start met beestachtig slecht resultaat

De nieuwe RDJ lijkt te gaan floppen.

Met een productiebudget van maar liefst 180 miljoen dollar (of meer) is de familiefilm Dolittle met Marvel-ster Robert Downey Jr. zeker geen goedkope film en nu lijkt het erop dat de film de kosten niet terug gaat verdienen.

Met een marketing- en distributiebudget van minimaal nog eens 100 miljoen dollar zal de film minimaal zo'n 500 miljoen dollar moeten opbrengen aan de wereldwijde bioscoopkassa's om de investeringen goed te maken. En dat lijkt niet te gaan gebeuren. Dit meldt Variety.




Eerste cijfers zwaar teleurstellend
Voor een blockbuster als Dolittle zou de film gelijk al vele miljoenen moeten binnen harken in het eerste weekend. De eerste voorpremières in de States leverden echter nog geen miljoen dollar op. Het eerste volledige weekend aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's zou ergens onder de 25 miljoen dollar uitkomen en dat is uiterst mager.

Dit weekend verschijnt in de States ook het prima ontvangen Bad Boys for Life en deze lijkt op een kleine 40 miljoen uit te gaan komen, met een productiebudget van zo'n 90 miljoen dollar.





NieuwsFilm

meest populair