Algemeen

'Dolittle' met Robert Downey Jr. finaal in de pan gehakt

Weinig positieve recensies voor nieuwe RDJ.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Het leek een leuke nieuwe stap voor Robert Downey Jr. na het werk aan de twee Avengers-films: de avonturen-/familiefilm Dolittle, mede mogelijk gemaakt door Team Downey - het productiemaatschappij van Downey en zijn vrouw. De ontvangst blijkt zeer zwak.

De nieuwe film rond het personage Dr. John Dolittle van regisseur Stephen Gaghan is na 53 getelde recensies alles behalve 'fresh' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op 13%, met een 3.98/10 als gemiddelde beoordeling. De 'Critics Consensus':


"Dolittle is misschien genoeg om de heel jonge kijkers te vermaken, maar ze verdienen beter dan het door elkaar gegooide verhaal en de muffe humor."


RDJ een soort Johnny Depp
"Robert Downey Jr. heeft een bizarre, maar vermakelijke rol in Dolittle, maar dit helpt dit generieke gezinsvriendelijke avontuur niet," aldus Molly Freeman van ScreenRant en Laura Clifford van Reeling Reviews: "Vreemd genoeg lijkt de film vaak Pirates of the Caribbean te echoën met een ster die ooit een groot onafhankelijke artiest was en nu te zien is in franchises excentriek uitgedost en met een vreemd accent."

Verkeerde regisseur?
En G. Allen Johnson van San Francisco Chronicle: "Als het idee was om van de film een soort van maffe bizarre, trippy reis te maken, dan was Gaghan, de scenarioschrijver van Traffic en Syriana, misschien niet de beste keuze." En Charlie Ridgely van ComicBook.com meldt: "Dolittle is een rommelige en luie komedie die niet veel te zeggen heeft. Het is het soort film waarop kinderen die vandaag opgroeien met liefde naar zullen terugkijken; ze weten dat ie niet erg goed is, maar ze zullen nostalgisch lachen en toch genieten."
Slechter dan slecht?
Veel recensenten verwachtten al niet veel van de film, maar vinden de film dan nog zwaar tegenvallen. "Ik verwachtte niet dat Dolittle heel goed zou zijn, maar ik had niet verwacht dat deze zo slecht zou zijn," schreef Bilge Ebiri van New York Magazine/Vulture.

Dolittle draait sinds vandaag ook in de Nederlandse bioscoopzalen. Duidelijk een familiefilm!

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Persoonlijk vond ik het een geweldige film.

Rich Art

Avatar

Ik snap in eens de nagesynchroniseerde reclames op tv. :P

starbass

Avatar

Geen verrassing toch, heel het Dr Doolittle concept is al vrij slap, de vorige was ook niet echt goed, wel redelijk vermakelijk voor wat het was.

Artificialis

Avatar

Het is een uitgekauwd concept dat nooit goed heeft aangeslagen. De trailers zagen er ook al niet bepaald inspirerend uit. Robert Downey Jr. is zo sterk verbonden geraakt met zijn rol als Tony Stark dat het sowieso een beetje ongemakkelijk wordt om hem in andere rollen te zien.

Parisan

Avatar

Jammer. Ik vond de trailer best leuk.

Dazzed

Avatar

"And I am.... oh crap"

NieuwsFilm