Algemeen

Dit is de reden dat Hugo Weaving niet te zien was als Red Skull in 'Avengers: Infinity War' en 'Endgame'

Het werd nooit eerder expliciet uitgesproken, maar het blijkt dat een contractverandering aan de basis van het probleem lag.

door Timothy van Damme om 22:30 in Algemeen
De verhaallijnen van ruim tien jaar aan Marvel-films kwam uiteindelijk samen in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel personages er hun opwachting in maken. Toch kwam de terugkeer van Red Skull voor velen als een verrassing. Niet in de laatste plaats omdat deze niet langer vertolkt werd door Hugo Weaving.

Het was namelijk Weaving die de boosaardige nazi voor het eerst speelde in Captain America: The First Avenger. Hoewel Red Skull aan het eind van die film aan zijn einde leek te komen, was bekend dat de acteur voor meerdere films getekend had. Hoe kan het dan dat hij al die jaren later zijn rol kwijtraakte aan Ross Marquand?

Lastig
Hugo Weaving is hier verrassend open en eerlijk over. De belangrijkste redenen zijn namelijk geld en lastige contractbesprekingen. Want hoewel er een contract was getekend over zijn terugkeer, wilde Marvel opnieuw rond de tafel over de details daarvan. Ze boden hem een pak minder geld dan eerst. Volgens Weaving zou hij slechts de helft van het bedrag van First Avenger ontvangen voor beide Avengers samen, terwijl eerder juist een verhoging per film was beloofd. Dat was overigens toen men van Red Skull nog de grote slechterik van een Avengers-film wilden maken.

Hoewel Weaving de rol graag speelde en hij dat best nog eens wilde doen, sloeg hij het aanbod dan ook af. De acteur vertelde verder dat het "onmogelijk" was om met de filmgiganten van Marvel te onderhandelen. Die kozen eieren voor hun geld en casten de relatief onbekende Ross Marquand voor wat zij omschreven als een "simpele stemmenklus".

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Qua screentime klopt het wel dat hij minder voor de Avengers films zou verdienen dan voor Cap 1.
Maar goed als de afspraak was dat hij meer zou krijgen is het natuurlijk niet zo netjes.

Rich Art

Avatar

@Robbepost: maar meer geld was wel voor een grotere rol. Meer dan een lange cameo was het nu niet, dus logisch dat Marvel dat procentueel omlaag wilde hebben. Maar goed.. Marquand heeft m prima vervangen wat mij betreft.

Innocent

Avatar

Prima werk, als je het niet weet merk je het niet eens

SunChaser

Avatar

Het was 2 dagen werk ofzo voor beide films samen.

neo123

Avatar

Gaat altijd om geld....????

ridjieddo

Avatar

@neo123 ja wat anders. Denk je dat ze alles voor noppes maken.
Interessant om te lezen dat ze in eerdere fases Red Skull zagen als een potentiele grote villain in een Avengers film (ipv Ultron waarschijnlijk, of Civil War?). Zou cool zijn als ze een concept daarvan zouden lekken.

Master Of Films

Avatar

Hugo Weaving is hier verrassend open en eerlijk over
+1 in mijn boek.

Gelijk heeft hij. Ondertussen heeft Marvel Studios miljarden verdient. Het is echt niet zo dat Marvel geld te kort komt om Weaving een salarisverhoging te geven.

Symn

Avatar

‘Een simpele stemmenklus’

Sparrow_LW

Avatar

djeezus... ik had niet eens gemerkt/meegekregen dat het Weaving niet was... tja....

STYD

Avatar

Denk wel dat je altijd verliest van Marvel. Wel apart dat er een contract is, maar dat in de filmwereld blijkbaar niets voorstelt.

Dit was toch ook Terence Howard overkomen. Ineens kreeg die voor deel 2 veel minder dan afgesproken was. Ben wel altijd benieuwd in hoeverre een regisseur de regisseur mag blijven bij een Marvel film

NieuwsFilm