Dit is de reden dat Hugo Weaving niet te zien was als Red Skull in 'Avengers: Infinity War' en 'Endgame'

Dit is de reden dat Hugo Weaving niet te zien was als Red Skull in 'Avengers: Infinity War' en 'Endgame'

Het werd nooit eerder expliciet uitgesproken, maar het blijkt dat een contractverandering aan de basis van het probleem lag.

De verhaallijnen van ruim tien jaar aan Marvel-films kwam uiteindelijk samen in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel personages er hun opwachting in maken. Toch kwam de terugkeer van Red Skull voor velen als een verrassing. Niet in de laatste plaats omdat deze niet langer vertolkt werd door Hugo Weaving.

Het was namelijk Weaving die de boosaardige nazi voor het eerst speelde in Captain America: The First Avenger. Hoewel Red Skull aan het eind van die film aan zijn einde leek te komen, was bekend dat de acteur voor meerdere films getekend had. Hoe kan het dan dat hij al die jaren later zijn rol kwijtraakte aan Ross Marquand?

Lastig
Hugo Weaving is hier verrassend open en eerlijk over. De belangrijkste redenen zijn namelijk geld en lastige contractbesprekingen. Want hoewel er een contract was getekend over zijn terugkeer, wilde Marvel opnieuw rond de tafel over de details daarvan. Ze boden hem een pak minder geld dan eerst. Volgens Weaving zou hij slechts de helft van het bedrag van First Avenger ontvangen voor beide Avengers samen, terwijl eerder juist een verhoging per film was beloofd. Dat was overigens toen men van Red Skull nog de grote slechterik van een Avengers-film wilden maken.

Hoewel Weaving de rol graag speelde en hij dat best nog eens wilde doen, sloeg hij het aanbod dan ook af. De acteur vertelde verder dat het "onmogelijk" was om met de filmgiganten van Marvel te onderhandelen. Die kozen eieren voor hun geld en casten de relatief onbekende Ross Marquand voor wat zij omschreven als een "simpele stemmenklus".

NieuwsFilm

meest populair