Helaas: geen Agent(s) Smith meer terug in 'The Matrix 4'

Helaas: geen Agent(s) Smith meer terug in 'The Matrix 4'

Hugo Weaving heeft het te druk met zijn agenda.

Voor de meesten was hij een memorabele schurk in deel 1 en voor sommigen hét element wat de vervolgfilms nog enigzins acceptabel maakte, Hugo Weaving als de coole Agent Smith. Maar verwacht hem en/of zijn klonen niet in het aankomende The Matrix 4.

Hoewel schrijfster/regisseuse Lana Wachowski de bad-guy maar wat graag opnieuw wilde introduceren, staat de boeking van een theatervoorstelling genaamd The Visit in de weg. De planning matcht simpelweg niet.

Weaving tegenover TIME OUT: "Het is jammer, maar ik was al gevraagd voor 'The Visit' en toen kwam dit aanbod. Ik hoopte dat ik het allebei kon doen en we hebben 8 weken datums zitten berekenen, maar aan het einde veranderde Lana van gedachten en ging ze door zonder mij".

Verhaaldetails onduidelijk
Er is nog bijna niks bekend over de plot, dus dit roept de vraag op, hoe en vooral waarom is Wachowski van gedachten veranderd? Gaat Agent Smith hercast worden zoals gebeurde met het karakter The Oracle in 2003?

Of komt er een jongere versie, zoals naar verluid met Yahya Abdul-Mateen als Morpheus? Keanu Reeves (Neo), Carrie-Anne Moss (Trinity) en Jada Pinkett Smith (Niobe) blijven in elk geval intact. We gaan het zien in mei 2021 en weten het waarschijnlijk al eerder hier op FILMTOTAAL.

NieuwsFilm

meest populair