Algemeen

Helaas: geen Agent(s) Smith meer terug in 'The Matrix 4'

Hugo Weaving heeft het te druk met zijn agenda.

door Arjen Rooseboom om 10:25 in Algemeen
Voor de meesten was hij een memorabele schurk in deel 1 en voor sommigen hét element wat de vervolgfilms nog enigzins acceptabel maakte, Hugo Weaving als de coole Agent Smith. Maar verwacht hem en/of zijn klonen niet in het aankomende The Matrix 4.

Hoewel schrijfster/regisseuse Lana Wachowski de bad-guy maar wat graag opnieuw wilde introduceren, staat de boeking van een theatervoorstelling genaamd The Visit in de weg. De planning matcht simpelweg niet.

Weaving tegenover TIME OUT: "Het is jammer, maar ik was al gevraagd voor 'The Visit' en toen kwam dit aanbod. Ik hoopte dat ik het allebei kon doen en we hebben 8 weken datums zitten berekenen, maar aan het einde veranderde Lana van gedachten en ging ze door zonder mij".

Verhaaldetails onduidelijk
Er is nog bijna niks bekend over de plot, dus dit roept de vraag op, hoe en vooral waarom is Wachowski van gedachten veranderd? Gaat Agent Smith hercast worden zoals gebeurde met het karakter The Oracle in 2003?

Of komt er een jongere versie, zoals naar verluid met Yahya Abdul-Mateen als Morpheus? Keanu Reeves (Neo), Carrie-Anne Moss (Trinity) en Jada Pinkett Smith (Niobe) blijven in elk geval intact. We gaan het zien in mei 2021 en weten het waarschijnlijk al eerder hier op FILMTOTAAL.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

FT heeft goede banden met Lana

Janushhw

Avatar

Ben bang op n film die geen nut heeft.

Al hun wegen waren klaar.

Of A n nieuwe versie van the matrix waar t trio de enige zijn wat er voorheen gebeurt is met voorgaande matrix versies.

B n soft reboot

McKelly

Avatar

Smith was in mijn optiek een iconische badguy. Maar vind het ook niet heel erg dat hij niet terugkeert, aangezien dit dan de 2e keer zou zijn dat hij terug zou keren uit de 'dood'. Op een gegeven moment is het voor mij dan ook wel klaar.

Chrischzz

Avatar

Smith werd in de vervolgen eigenlijk alleen maar irritanter. Met als diepte punt het DBZ gevecht in de regen tegen 600 smithen.

Alle gevechten van neo/Morpheus etc tegen Smith in de vervolgen voelden als gevechten zonder eind of climax en waren vaak dodelijk saai.

Zie ook niet de meerwaarde van deze film.

SunChaser

Avatar

Hoezo helaas
Dat Smith terugkwam in 2 en 3 was al slecht
Heb liever dat mensen of in dit geval een computer virus echt wordt verslagen dan dat ie weer terug komt

SunChaser

Avatar

Waarom kwam Hugo niet terug in Avengers IW en AEG

SunChaser

Avatar

O laat maar dat staat 2 nieuwsberichten eerder

Master Of Films

Avatar

Chrischzz "Met als diepte punt het DBZ gevecht in de regen tegen 600 smithen."
Sloeg idd nergens op. Anno 2020 is deze scene zo in een enorme awkward stage beland. Ik heb games op mijn PS4 die veel beter uit zien dan dat. Reloaded & Revolutions zijn waardeloze prestigieusze wannabe vervolgen. Niet meer dan techdemo's met 0,0 filosofische inhoud, zoals het 1e deel (en de enige Matrix meesterwerk). Verbaasd mij niks als deel 4 deze sequels een retcon gaat geven.

Sparrow_LW

Avatar

Janushhw, misschien een beetje aan je Nederlands werken. Al hun wegen waren klaar? Er viel niets meer te asfalteren, bedoel je?

On topic: Smith was top in deel 1, maar sloeg in de delen daarna helemaal nergens meer op. Van mij mag hij weg blijven uit dit deel.

SunChaser

Avatar

Dat was ook waarom Heroes na seizoen 2 slecht werd

Sylar kwam terug en werd nog machtiger en toen was t stom

Civilian Supreme

Avatar

"Ik hoopte dat ik het allebei kon doen en we hebben 8 weken datums zitten berekenen, maar aan het einde veranderde Lana van gedachten en ging ze door zonder mij".

Lana veranderd wel vaker van gedachten.

NieuwsFilm

meest populair