Algemeen

Regisseur David Leitch (John Wick) maakt keiharde Kung-Fu film

Gebaseerd op de serie uit de jaren zeventig.

door Wouter Drummen om 13:20 in Algemeen
Alle drie de John Wick delen werden ijzersterk onthaald. Het bekende meteen dé comeback van Keanu Reeves en de doorbraak van regisseur David Leitch, die nu de ene na de andere grote film maakt. Nu heeft hij weer een nieuwe regieklus op de agenda staan.

Studio Universal gaat namelijk de tv-reeks Kung Fu, uit de jaren zeventig, omtoveren tot een film en doet daarvoor beroep op Leitch. Leitch, voornamelijk bekend als stuntman, heeft het na John Wick ook ver weten te schoppen als regisseur. Zo maakte hij o.a. Deadpool 2 en Atomic Blonde.

Wat te verwachten?
De originele serie draait rond een shaolin monnik, genaamd Kwai Chang Caine (vertolkt door Kill Bill-acteur David Carradine). Zijn mentor wordt in koelen bloede vermoord, wat Caine ertoe beweegt wraak te nemen. Hij vermoordt op zijn beurt de moordenaar, maar deze was lid van de koninklijke familie. Als gevolg hiervan komt er een beloning op het hoofd van Caine te staan, die naar de Verenigde Staten vlucht en op zoek gaat naar zijn halfbroer.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

dit had Bruce lee moeten zijn

Maac

Avatar

Klinkt goed!

John Wayne

Avatar

De serie was nogal traag en filosofisch. De gevechten waren bijna allemaal in slowmotion en GreenHornet heeft gelijk, met Bruce Lee, die de hoofdrol destijds maar al te graag wilde spelen, zou dit een nog interessantere serie zijn geworden. Helaas durfde de studio destijds geen gok te nemen met een Aziatische hoofdrolspeler.

Wommel

Avatar

Keanu

NieuwsFilm

meest populair