Algemeen

Gerucht: Marvel cast Syrische vluchteling als jonge Namor in 'The Eternals'

Het leven brengt soms wonderen.

door Jeffrey Kouters om 14:40 in Algemeen
De vijftienjarige Zein Al Rafeea, die zonder acteerervaring een spetterend debuut maakte in het alom geprezen Capharnaüm, heeft een rol te pakken in de Marvel-film The Eternals. Op Instagram lijkt Al Rafeea nu iets te loslippig te zijn geweest en een aantal opvallende details te hebben verklapt over zijn aandeel.


Zein Al Rafeea is een vluchteling uit Syrië die momenteel in Noorwegen woont. Zijn eerste filmrol kreeg hij op twaalfjarige leeftijd toen de Libanese regisseuse Nadine Labaki hem per toeval ontdekte in een buitenwijk. Labaki castte de knul, die nog geen acteerervaring had, omdat zijn leven veel overeenkomsten had met het leven van het hoofdpersonage in haar verhaal.

Capharnaüm won onder meer de juryprijs op het filmfestival van Cannes en was vorig jaar genomineerd voor de Oscar voor beste buitenlandse film.

Dubbele casting
Nu heeft Al Rafeea dus een rol te pakken in Marvels The Eternals. Hoewel Marvel zijn casting niet officieel heeft bevestigd, heeft de jonge acteur wel meerdere foto's met de andere castleden op social media gedeeld.

Het gerucht gaat nu dat Al Rafeea via een privégesprek meer details heeft prijsgegeven over zijn rol. "Ik speel de rol van een kind wiens vader wordt gedood door zeewezens", zou Al Rafeea hebben gezegd in een privégesprek met een nieuwsgierige fan. "Mijn rol zal uiteindelijk worden overgenomen door een oudere acteur, omdat we mijn personage zien opgroeien".


Onder de zee
Sommige fans denken nu dat hij een jonge Namor speelt. Ook de vader van Namor werd gedood door zeewezens. Andere Marvel-liefhebbers merken op dat zijn personage ook weleens een link zou kunnen hebben met Lemuria, een andere bekende onderwaterstad uit de Marvel-comics waar ook Celestials, de grote vijanden van de Eternals, wonen.

Voorlopig moeten we deze berichtgeving dan ook maar met een korreltje zout nemen, maar aangezien Marvel sinds kort - volgens andere geruchten - de filmrechten van Namor weer in handen heeft, zou het ook zomaar eens waar kunnen zijn.


In het kort
De cast van The Eternals bestaat verder onder meer uit Angelina Jolie (Thena), Richard Madden (Ikaris), Kumail Nanjiani (Kingo), Lauren Ridloff (Makkari), Brian Tyree Henry (Phastos), Salma Hayek (Ajak), Lia McHugh (Sprite) en Ma Dong-seok (Gilgamesh). Chloé Zhao (The Rider) is de regisseuse van dienst.

The Eternals verschijnt op 6 november 2020 in de Amerikaanse bioscopen!

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Kind meteen opvoeden, want Marvel heeft Tom Holland ook al eens billenkoek moeten geven ;)

Guyon2002

Avatar

Ken hem verder niet maar op zich hadden jullie hem best bij zijn naam mogen noemen in de titel ipv ''syrische vluchteling''

RyaneWaldu

Avatar

Heb het gezien op rddit toen nog maar 1k man het bericht had gezien maar het is maar ene gerucht

Hyenas

Avatar

Caphernaum was prachtig en hij was fantastisch erin.

Sunspot

Avatar

WAarom niet, zolang ze hem maar niet gebruiken voor bepaalde propaganda zaken.

Tenzij die gast uit zichzelf erover begint, maar ja...

Zolang dat gastje het kan acteren

NieuwsFilm

meest populair