Algemeen

'Klaus' verslaat 'Frozen II' op de Annie Awards

Een verrassende winnaar op de Oscars van de animatiefilm.

door Timothy van Damme om 11:15 in Algemeen
Met publiekslievelingen als Frozen 2, How to Train Your Dragon: The Hidden World, Missing Link en Toy Story 4 als concurrentie leek Klaus bij voorbaat kansloos, maar toch gaat deze Kerstfilm er op de Annie Awards met de hoofdprijs vandoor.

Dat is extra leuk omdat Klaus als enige film uit het rijtje op de ouderwetse manier getekend is. Deze Spaanse / Engelse Netflix productie voegde achteraf wel CGI licht- en schaduweffecten toe, wat een bijzonder eindresultaat tot gevolg heeft. De aandoenlijke film gaat over een onhandige postbode die samen met een speelgoedmaker onbedoeld het kerstfeest creëert.

Volledige lijst
Het was de zevenenveertigste keer dat de Annie Awards uitgereikt werden. Naast films worden bijvoorbeeld ook televisieseries en commercials beloond. Maar liefst tweeëndertig prijzen passeren de revue.

De volledige lijst van genomineerden en winnaars in alle categorieën kun je hier vinden op de officiële website van de Annie Awards.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chrischzz

Avatar

Mooi zo.
Het siert dat ze echte getekende animatie als basis hebben gebruikt en CGI alleen als toevoeging om de boel op te leuken.

Daarnaast was Klaus gewoon een leuke originele film.

Ang3l

Avatar

Ik vond Klaus ook wel echt heel leuk.
Frozen 2 was wel prima, maar Klaus was origineler.
En leuk dat de "kleinere" nu eens wint.

aspers

Avatar

Klaus springt er zeker tussenuit! Terechte winnaar.

De andere films uit de lijst zijn prima, maar niets bijzonders. Enkel 'Missing Link' had van mij ook nog mogen winnen. Stop-motion blijft toch een kunst.

Master Of Films

Avatar

Leuk dat Klaus heeft gewonnen. Ik heb deze film tijdens de kerst bekeken, ipv weken van tevoren. Smiley face

adofmirosch

Avatar

Klaus vond ik echt behoorlijk goed. Een van de leukste animatie films in jaren. Nam de tijd ook voor de emotionele scenes en dat wardeer ik zeker.
Ben iniedergeval onzettend blij voor Klaus en hoop dat de volgende animatie film net zo leuk gaat worden Smiley face

NieuwsFilm