Celebrity

Hamburger-scène in 'Iron Man' heel speciaal voor Robert Downey Jr.

De acteur heeft speciale herinneringen aan een specifieke hamburger.

door FilmTotaal om 06:40 in Celebrity
Wat misschien niet heel veel mensen weten is dat Robert Downey Jr. een tweede leven leidt. Voor hij Iron Man speelde, liet hij namelijk een leven vol drank en drugs achter zich. De 54 jarige acteur is sinds 2003 compleet nuchter.

Al sinds zijn vijfde acteert Downey Jr. Hij debuteerde in de film Pound uit 1970 en in de jaren 80 was hij onder meer te zien in Weird Science. In 1992 werd hij genomineerd voor een Oscar en won een BAFTA Award voor zijn titelrol in de biopic Chaplin. In de jaren daarna raakte hij flink aan de drugs. Dit kostte hem vijf jaar van zijn leven. Rond 2003 was hij compleet afgekickt en pakte hij de draad weer op.

Hamburgerscène speciaal
Het was huidige Marvel Studios-baas Kevin Feige die Downey Jr. per se in de rol van Tony Stark / Iron Man wilde zien in de eerste Marvel Cinematic Universe-film Iron Man wilde zien. In de eerste film is een scène met een "American cheeseburger" te zien. Los van de 'product placement' is dit ook een speciale scène voor RDJ.

Een van de belangrijkste momenten om te besluiten om af te kicken was na het eten van een cheeseburger bij de Burger King. In interviews heeft Downey Jr. aangegeven dat hij die zou smerig vond en besloot om al zijn drugs weg te gooien. De scène is volgens de acteur ook bedoeld als een eerbetoon aan de situatie en de "American cheeseburger".

NieuwsFilm

meest populair