Algemeen

'No Time to Die' verbindt alle Bond-films met Daniel Craig

De vijf Bond-films van Craig komen samen in Bond 25.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In 2006 debuteerde Daniel Craig als de geheim agent James Bond in het sterk ontvangen Casino Royale. Nu zo'n veertien jaar later speelt hij voor de laatste keer 007 in No Time To Die en daarin komt alles samen.

Dit zei acteur Ben Whishaw - die Q speelt - tegenover Collider. "Het is Daniels laatste film als James Bond, dus ik denk dat alles samen komt. Dus alle eerdere Bond-films die Daniel heeft gemaakt," aldus Whishaw die ook aangaf dat er zaken uit alle eerdere films voorbijkomen. "Deze trekken een soort van conclusie."

Niet nieuw in de Craig-films
Uiteraard is dit al een beetje bekend. In Spectre werd duidelijk dat Christoph Waltz' Blofeld achter alle narigheid zat in de eerdere films. De grote vraag is uiteraard hoe ze hiermee omgaan in No Time To Die. Blofeld was al te zien in de trailer, maar er is ook een nieuwe schurk: Rami Maleks Safin (mogelijk Dr. No).
Cary Fukunaga's No Time to Die staat gepland voor 2 april.7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Wilskracht

Avatar

Dit wilden ze toch ook al doen met Spectre? Dat ging ook niet heel goed

23VDV23

Avatar

^Dit. En dat was al heel geforceerd. Ik vraag me af of het er beter op wordt als je daar dan nóg een schep bovenop doet. Maar goed, dat alles negeren kun je ook bijna niet doen bij Craigs laatste Bond-film. If anything: hij verdient een waardig afscheid.

GreenHornet

Avatar

Ik had liever allemaal losse verhalen gehad. Dan was er ook meer creativiteit.

Nu proberen ze een Bond wereld te maken met alle films verbonden.

shellghost

Avatar

Spectre was toch het verbindende stuk inderdaad?
Ben zeer benieuwd hoe ze het nu gaan doen.

Spider-fan

Avatar

Omdat Blofeld weer terugkomt is het allemaal waarschijnlijk verbonden met zijn organisatie Spectre. Waarschijnlijk heeft Malek's personage ook contact gehad met Spectre, is er lid van geweest of misschien afgewezen door Blofeld. Alleen vraag ik me af hoe Madeleine precies in het verhaal past en of we inderdaad een flashback krijgen waarin ze over het ijs gevolgd wordt (er zitten nooit flashbacks in Bondfilms, zelfs niet in Skyfall dat over Bonds jeugd gaat). En waarom zou zij een reden hebben om iets te verzwijgen voor Bond, tenzij ze zelf ook iets gedaan heeft wat niet door de beugel kan.

Ik hoop dat het op een mooiere manier verbonden is met de eerdere films dan Spectre. Ik blijf het onduidelijk vinden wat Quantum nou precies was en dat wordt niet goed uitgelegd in de film. Aangezien Blofeld en Spectre achter alles zat, was Quantum enkel een andere naam voor Spectre? Dit vond ik erg slecht uitgewerkt.

Ik vraag me trouwens af of Eilish de titelsong heeft gekregen vanwege de clip van All the Good Girls go to Hell. Aan het einde daarvan zie je allemaal silhouetten van vrouwen in het vuur dansen. Doet erg denken aan een Bond titelsequentie. Maar zal wel toeval zijn. In haar laatste clip verdwijnt ze ook in een auto onder water - deed me denken aan The Spy Who Loved Me.

Jeroen Pasman

Avatar

Men gaat zich nu in allerlei bochten wringen om alles heel geforceerd op elkaar aan te laten sluiten. Een soort MCU van James Bond maar dan achteraf. Alles rechtbreien en waarschijnlijk ook retcons gebruiken ...... Naar mijn mening geen goed idee

Max de Kok

Avatar

@Spider-fan, uit een verwijderde scène van Spectre bleek Quantum een dekmantel te zijn om zo de organisatie Spectre te kunnen beschermen.

NieuwsFilm

meest populair