Actrice nieuwe Kingsman-prequel was verrast dat de opnames 'niet vreselijk waren'

Meestal horen we van acteurs dat alles zo geweldig was, zelden dat ze het niet vervelend vonden.

Het is al een tijdje geleden dat we Gemma Arterton in een blockbuster zagen. Nadat spektakelfilms als Prince Of Persia kritisch en financieel geen succes werden, was de actrice er even klaar mee. Maar vooral ook vanwege de behandeling van haar als vrouw bij dergelijke films.

Zo geeft de actrice aan ooit door een zwaarlijvige producent op dieet te zijn gezet voor een film. Het viel haar erg zwaar dat een man die zelf erg uit vorm was, haar ging vertellen wat ze moest eten om er goed genoeg uit te zien in zijn film. Door deze ervaringen had ze lange tijd geen zin meer om in blockbusters te verschijnen. Toen ze een rol aannam in de nieuwe Kingsman-prequel The King's Man, was ze dan ook nog wat sceptisch.

Meevaller
Onnodig, zo blijkt achteraf. Het werk en de opnames voor deze franchisefilm lijken toch een stuk prettiger te zijn verlopen dan eerdere ervaringen. "Ik had het echt niet verwacht door de slechte ervaringen die ik eerder heb opgedaan met soortgelijke grote producties", laat Arterton weten. "Maar ik was aangenaam verrast dat het deze keer gewoon ontzettend leuk was. Ik heb gewoon een goede tijd gehad tijdens de opnames", besluit de actrice.

Het is natuurlijk ook te hopen dat dit in de film zelf terug te zien is. Het eerste deel was een succes, het vervolg werd wat lauwer ontvangen door critici en vooral qua bioscoopopbrengst. Het derde deel, dat zich tijdens de eerste wereldoorlog vóór de eerdere twee films zal afspelen, verschijnt op 17 september in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair