Marvel-film 'The New Mutants' en 'Shutter Island' hebben één duidelijke overeenkomst!

Marvel-film 'The New Mutants' en 'Shutter Island' hebben één duidelijke overeenkomst!

En waarom leven de mutanten niet in het landhuis van Charles Xavier?

The New Mutants is een van de weinige X-Men-films waar de X-Mansion, het grote landhuis waarin de mutantenschool van Professor X gevestigd is, niet in te zien zal zijn. In plaats daarvan speelt het verhaal zich grotendeels binnen de muren van een duistere psychiatrische inrichting af. Regisseur Josh Boone vertelt in een nieuw interview meer over deze bijzonder locatie.

Boone draaide The New Mutants grotendeels in en rond het Medfield State Hospital, een verlaten ziekenhuis dat in het verleden ook dienst heeft gedaan als psychiatrische instelling. Dit gebouw staat in Massachusetts, Amerika.

"We hebben gekozen voor deze locatie, omdat deze mooi geïsoleerd ligt", onthult de regisseur. In The New Mutants staat een groep jonge mutanten centraal met levensgevaarlijke krachten. "Ze leven in een soort psychiatrische inrichting voor mutanten die te gevaarlijk zijn voor de X-Mansion", legt Boone uit. "Ik wil niet meer verklappen, omdat er een aantal twists in film zitten".

Bekende plek
Filmliefhebbers zullen de locatie waarschijnlijk direct erkennen. Alice Braga, die de rol van Dr. Cecilia Reyes in de film speelt, onthulde eerder namelijk al dat de film opgenomen is op dezelfde locatie als Shutter Island (2010) van Martin Scorsese. "De locatie is echt geweldig. Je voelde gewoon dat Scorsese daar zijn film had geschoten", aldus Braga.


The New Mutants draait vanaf 8 april in de Nederlandse bioscopen!

NieuwsFilm

meest populair