Jim Carrey is op dreef en wil nu ook vervolg op 'The Truman Show'

Jim Carrey is op dreef en wil nu ook vervolg op 'The Truman Show'

De komiek heeft een geweldig filosofisch idee voor het verhaal.

Wat heeft Jim Carrey toch tegenwoordig? De acteur die gedurende 19 jaar nooit in een sequel is verschenen, lijkt ineens aan de lopende band terug te willen grijpen op zijn oude successen. Als het aan hem ligt, staan er al 3 plannen klaar en komt daar nog een 4e bij.

De komiek heeft namelijk een geweldig filosofisch idee voor een vervolg op The Truman Show (1998). In het komische drama ontdekt de charmante Truman Burbank dat zijn hele leven één groot live door miljoenen bekeken tv-programma is en dat hij gevangen zit in een gigantische studio die fungeert als het havendorpje waar hij woonachtig is. Uiteindelijk weet hij te ontsnappen naar de echte wereld.

De film was vernieuwend op het gebied van real-life soaps en de ongemakkelijkheid van het constant bekeken worden. Vandaag de dag leven we praktisch in een omgekeerde wereld en weten we haast niet meer beter en dat is nou precies waar Carrey op wil inhaken:

"Het was een sprookje op macroniveau, maar anno 2020 zijn er vloggers en heeft iedereen een kanaal waar iets te beleven valt. Ik denk vaak wat er met Truman gebeurd is buiten die studiomuren en besefte me dat hij nog steeds alleen is, omdat nu juist iedereen terug naar binnen gaat".

Eerst kunnen we Carrey vanaf aanstaande Valentijnsdag nog zien schitteren als de krankzinnige schurk Dr. Robotnik in Sonic The Hedgehog, maar zien jullie daarna eventueel potentie in The Truman Show 2?

NieuwsFilm

meest populair