Algemeen

Jim Carrey is op dreef en wil nu ook vervolg op 'The Truman Show'

De komiek heeft een geweldig filosofisch idee voor het verhaal.

door Arjen Rooseboom om 13:49 in Algemeen
Wat heeft Jim Carrey toch tegenwoordig? De acteur die gedurende 19 jaar nooit in een sequel is verschenen, lijkt ineens aan de lopende band terug te willen grijpen op zijn oude successen. Als het aan hem ligt, staan er al 3 plannen klaar en komt daar nog een 4e bij.

De komiek heeft namelijk een geweldig filosofisch idee voor een vervolg op The Truman Show (1998). In het komische drama ontdekt de charmante Truman Burbank dat zijn hele leven één groot live door miljoenen bekeken tv-programma is en dat hij gevangen zit in een gigantische studio die fungeert als het havendorpje waar hij woonachtig is. Uiteindelijk weet hij te ontsnappen naar de echte wereld.

De film was vernieuwend op het gebied van real-life soaps en de ongemakkelijkheid van het constant bekeken worden. Vandaag de dag leven we praktisch in een omgekeerde wereld en weten we haast niet meer beter en dat is nou precies waar Carrey op wil inhaken:

"Het was een sprookje op macroniveau, maar anno 2020 zijn er vloggers en heeft iedereen een kanaal waar iets te beleven valt. Ik denk vaak wat er met Truman gebeurd is buiten die studiomuren en besefte me dat hij nog steeds alleen is, omdat nu juist iedereen terug naar binnen gaat".

Eerst kunnen we Carrey vanaf aanstaande Valentijnsdag nog zien schitteren als de krankzinnige schurk Dr. Robotnik in Sonic The Hedgehog, maar zien jullie daarna eventueel potentie in The Truman Show 2?

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Alstjeblieft niet zeg! Deel 1 vind ik een top film die geen deel 2 nodig heeft.

Blockbuster

Avatar

The Truman Show heeft net als alle andere dramedy's met Carrey geen vervolg nodig: Dus Eternal Sunshine, The Majestic en Man On The Moon zijn gewoon afgerond.

Ik vond Dumb & Dumber To wel leuk. Een nieuwe The Mask of Ace Ventura mag er ook wel komen.

En wat te denken van Me Myself & Irene II, The Grinch II, Bruce Almighty II. Of Yes Man II, alleen heet het nu No Man.

The Cable Guy was trouwens ook een geniale film, alleen snapten die domme Amerikanen de ironie niet, vandaar een flop.

shellghost

Avatar

Truman Show heeft geen vervolg nodig. Doet alleen maar afbreuk.

Sparrow_LW

Avatar

Truman Show paste perfect in de tijdsgeest destijds.... een vervolg is mijns inziens niet mogelijk. Zou een heel ander verhaal moeten worden, maar zoals hierboven al gezegd, een nieuw Ace Ventura zou ik toejuichen.... re-e-e-eaaally... Smiley face

Artificialis

Avatar

Dit begint steeds meer op een open sollicitatie te lijken. De 58 jarige Jim Carrey is duidelijk wanhopig geworden. Het is nu of nooit.

Master Of Films

Avatar

Deel 1 had toch een prima einde. Het is immers een film van Peter Weir en die weet heus wel waar hij mee bezig is.

Het was een sprookje op macroniveau, maar anno 2020 zijn er vloggers en heeft iedereen een kanaal waar iets te beleven valt.
Dus is het anno 2020 juist NIET meer uniek meer zoals dat wel in 1998 dat WEL was.

YouTube bestond nog niet eens. En het was een vreselijke tijd om op internet te komen. Inbellen met 56K modem en dan eind van de maand een vette telefoonrekening te betalen. Stenen tijdperk!!

Jeroen Pasman

Avatar

Ik vind het allemaal best. Maar ik snap de timing niet. Waarom opeens nú ?
Van Ace Ventura en The Mask hadden allang sequels gemaakt kunnen worden. Maar dat had tóén moeten gebeuren. Niet 25 jaar na dato.

Bij TheTruman Show begrijp ik niet waar een sequel over zou moeten gaan. Het was een afgerond verhaal

NieuwsFilm

meest populair