Robert Pattinson vindt blockbusters maar zéér gevaarlijk

Robert Pattinson vindt blockbusters maar zéér gevaarlijk

De films zijn doodeng om te maken.

Acteur Robert Pattinson heeft nog niet veel gesproken over zijn aankomende rol als Bruce Wayne in The Batman. Maar waar hij met de BBC wel over wilde praten, was zijn visie op grootschalige films versus indie-films. De acteur denkt dat de grootschalige films mogelijk gevaarlijker kunnen zijn voor acteurs.

Pattinson wees er in het interview namelijk op dat grootschalige films de carrière van castleden kunnen breken als die niet goed gaan. De geschiedenis zit vol voorbeelden van films die zo groot waren dat ze niet leken te kunnen floppen, maar waarbij dat wel gebeurde. En waarbij de castleden het vervolgens erg moeilijk kregen. Volgens Pattinson is het veiliger om indies te maken.

Veel voorbeelden
"Je ziet veel voorbeelden waarin het niet goed werkt voor mensen. Dus ik dacht altijd dat het een mal idee zou zijn om grootschalige actiefilms te maken. Ik geloof altijd dat als je een film doet, het mogelijk de laatste van je carrière kan zijn. En dus wil ik mijn tijd niet eindigen met een film die er tussenin zit."

Het is een visie die meer mensen lijken te delen. Zo ziet ook Quentin Tarantino een strijd tussen blockbusters en de wat kleinschaligere films. "Ondanks de vervolgen en Avengers: Endgame, denk ik dat er vorig jaar een oorlog gewoed heeft voor de film." Originele films hebben het gewoon moeilijk, en daar wordt die om gevochten volgens Tarantino. Nu doet Pattinson een duit in het zakje door het ook op de levens van de mensen die eraan werken te betrekken.

NieuwsFilm

meest populair