Bekijk de poster en trailer van de lesbische vampierenfilm 'Carmilla'

Een alternatief 'coming of age' kostuumdrama met een bovennatuurlijk tintje.

Dracula staat bekend als de eerste echte vampierenroman, maar dat klopt niet helemaal. Al in 1872 verscheen namelijk Carmilla van de Ierse schrijver Joseph Sheridan Le Fanu. Dit verhaal wordt komend jaar opnieuw verfilmd. Hieronder kun je de trailer en bijbehorende poster alvast aanschouwen.

Carmilla was destijds behoorlijk opzienbarend. Het verhaal gaat namelijk over een jong meisje dat wordt achternagezeten door een lesbische vampier. In de hedendaagse vampierliteratuur is dat misschien weinig opzienbarend, maar daar dacht men in de negentiende eeuw nog anders over. De film lijkt zich voornamelijk op de relatie tussen de twee vrouwen te richten, en de taboes die daar bijhoorden.

Klassieker
Niettemin werd Carmilla een klassieker in het genre. Niet alleen leende Bram Stoker enkele elementen voor zijn magnum opus Dracula, maar ook Anne Rice (Interview with the Vampire) geeft toe dat zij geïnspireerd is door de gotische roman.

Ook in films was het personage Carmilla al eerder te zien. Dat was vaak een hele losse benadering, zoals bijvoorbeeld in horrorcomedy Lesbian Vampire Killers. Iets getrouwer was het verhaal in The Vampire Lovers van de legendarische Hammer studio, al was die iets explicieter dan Le Fanu ooit kon dromen.




Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair