Makers 'Dolittle': Floppen is de schuld van Robert Downey Jr

Makers 'Dolittle': Floppen is de schuld van Robert Downey Jr

Samen met zijn echtgenote had hij zeggenschap over alles, dus ook over...

De grote vraag na 2019 luidde; Is Robert Downey Jr net zo succesvol buiten het Marvel Cinematic Universe? Zijn eerste poging in jaren tot een niet-Tony-Stark-rol ging gelijk de mist in, want Dolittle heeft de twijfelachtige eer om de eerste flop van 2020 te worden.

Hoewel het publiek de film wel omarmd, was het achter de schermen minder gezellig. Dit werd echter niet veroorzaakt door studiobemoeienis of slechte testvertoningen, maar door een hoofdrolspeler/producent die het blijkbaar "hilarisch" vond om een doedelzak uit de anus van een draak te trekken en vervolgens in zijn gezicht gescheten te worden.

In een rapport van THE HOLLYWOOD REPORTER suggereren anonieme crewleden dat Downey Jr en diens vrouw Susan degene waren die volledige creatieve controle hadden en dus last-minute met het idee kwamen rond de absurde climax, ondanks dat er al een verhaallijn lag.

Komen en gaan van schrijvers
"Het oorspronkelijke einde van Oscarwinnend schrijver Stephen Gaghan bevatte ook een draak, maar richtte zich meer op de dood van Dolittle's vrouw. Dit voelde voor Downey Jr teveel als een somber verhaal en er was geen grote aanwezigheid van dieren", vertelt iemand aan THR.

Nadat diverse schrijvers aan boord stapten en weer vertrokken, kwam tot slot Jonathan Liebesman (TM Ninja Turtles) die met Downey Jr de toon zette en meer flauwe, platte scheetgrappen toevoegde, waardoor er peperdure reshoots moesten plaatsvinden en het kostenplaatje opliep tot $175 miljoen dollar wat bij lange na niet terugverdiend gaat worden.

De crewleden die betrokken waren bij het post-productieproces lieten het maar gebeuren of zoals een insider verklaart: "Als Iron Man iets aan je vraagt, dan doe je wat Iron Man zegt". Zowel de Downey's als hun woordvoerders weigeren commentaar te geven op dit nieuws.

NieuwsFilm

meest populair