Algemeen

Maakt de Academy per ongeluk de Oscarwinnaars online bekend?

Als dit klopt, is Parasite de grote winnaar!

door Wouter Drummen om 13:42 in Algemeen
Dat de Academy of Motion Picture Arts and Sciences af en toe grote fouten begaat is algemeen bekend. Zo werd de meest prestigieuze Oscar, die van Beste Film, in 2017 uitgereikt aan La La Land, maar dit bleek een fout te zijn. Uiteindelijk ging Moonlight met het felbegeerde gouden beeldje aan de haal. Maar misschien dat de Academy die fout nu overtroffen heeft...

Zo hebben ze opnieuw voor opschudding gezorgd, door zogezegd per ongeluk de Oscarvoorspellingen te onthullen in een ondertussen verwijderde tweet. In deze lijst stond Joon-ho Bong's Parasite niet alleen als winnaar van International Feature Film maar zelfs ook van Best Picture. Sam Mendes zou Beste Regisseur winnen voor 1917. De leden van de Academy konden nog tot gisteren stemmen. Hieronder is de afbeelding te zien die geplaatst werd.
Echt of niet?
In eerste instantie leek het om een promotiestunt te gaan voor een app waarmee je zelf een pronostiek kan maken, maar achteraf gaf de Academy zelf aan dat het om een technisch probleem ging. Zo zeiden ze: ''We hebben onze fans op Twitter uitgenodigd om hun eigen Oscarvoorspellingen te delen en velen onder jullie hebben dat al gedaan. Door een probleem met Twitter leek het er even op dat jullie voorspellingen door onze account werden gepost, maar dat is niet het geval. Het probleem is nu opgelost en we onthullen onze keuzes aanstaande zondag''.

Wat denken jullie? Zo dit wel eens de echte lijst kunnen zijn?

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Raki-Pure

Avatar

Ik voorspel dat alle Oscars naar 1917 gaan Smiley face ( wishful thinking )

Maac

Avatar

In deze lijst stond Joon-ho Bong's Parasite niet alleen als winnaar van International Feature Film maar zelfs ook van Best Picture.
Het is ze gegund, maar ik betwijfel of dat gaat gebeuren.

orlock

Avatar

mijn mening - who cares. Vind filmprijzen overbodig. bepaal zelf wel of een film goed is of niet....

Ang3l

Avatar

Ik zou dit best leuke uitslagen vinden. Beste film, regie, cinematography, acteur, buitenlandse film, sound en animatie al mee eens.

Rich Art

Avatar

Er staat toch ook "predictions"? Met andere woorden: niet de definitieve lijst.

GreenHornet

Avatar

maar als het wel blijkt te kloppen dan is dit een blunder

donniebrasco

Avatar

Walgelijk om The Irishman/Netflix te negeren!

David Mills

Avatar

@ donniebrasco.... sorry maar het is naar mijn mening terecht. Ik had veel meer verwacht van The Irishman, viel gewoon tegen. Marriage Story en The Two popes waren veel beter en deze Netflix-films zijn niet genegeerd!! Donnie Brasco... dat was pas een goede film!!

PRIME

Avatar

Kan de afbeelding niet lezen en geen link naar de bron.

NieuwsFilm

meest populair