Maakt de Academy per ongeluk de Oscarwinnaars online bekend?

Maakt de Academy per ongeluk de Oscarwinnaars online bekend?

Als dit klopt, is Parasite de grote winnaar!

Dat de Academy of Motion Picture Arts and Sciences af en toe grote fouten begaat is algemeen bekend. Zo werd de meest prestigieuze Oscar, die van Beste Film, in 2017 uitgereikt aan La La Land, maar dit bleek een fout te zijn. Uiteindelijk ging Moonlight met het felbegeerde gouden beeldje aan de haal. Maar misschien dat de Academy die fout nu overtroffen heeft...

Zo hebben ze opnieuw voor opschudding gezorgd, door zogezegd per ongeluk de Oscarvoorspellingen te onthullen in een ondertussen verwijderde tweet. In deze lijst stond Joon-ho Bong's Parasite niet alleen als winnaar van International Feature Film maar zelfs ook van Best Picture. Sam Mendes zou Beste Regisseur winnen voor 1917. De leden van de Academy konden nog tot gisteren stemmen. Hieronder is de afbeelding te zien die geplaatst werd.


Bekijk de afbeelding

Echt of niet?
In eerste instantie leek het om een promotiestunt te gaan voor een app waarmee je zelf een pronostiek kan maken, maar achteraf gaf de Academy zelf aan dat het om een technisch probleem ging. Zo zeiden ze: ''We hebben onze fans op Twitter uitgenodigd om hun eigen Oscarvoorspellingen te delen en velen onder jullie hebben dat al gedaan. Door een probleem met Twitter leek het er even op dat jullie voorspellingen door onze account werden gepost, maar dat is niet het geval. Het probleem is nu opgelost en we onthullen onze keuzes aanstaande zondag''.

Wat denken jullie? Zo dit wel eens de echte lijst kunnen zijn?

NieuwsFilm

meest populair