Marvel wil Sam Raimi (Spider-Man) voor regie 'Doctor Strange 2'!

Marvel wil Sam Raimi (Spider-Man) voor regie 'Doctor Strange 2'!

Kevin Feige heeft een bekende regisseur op het oog voor de magische sequel.

Marvel heeft niemand minder dan Sam Raimi gevraagd voor de regie van Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Dat meldt Variety. Hij vervangt daarmee mogelijk de onlangs vertrokken regisseur Scott Derrickson.

Sam Raimi is in onderhandeling met Marvel Studios voor de regie van Doctor Strange 2. Raimi is onder meer de man achter de succesvolle Spider-Man-trilogie met Tobey Maguire en bekend van de Evil Dead-franchise.

Vorige maand legde Scott Derrickson, de regisseur van de eerste film, zijn taken neer vanwege de gebruikelijke 'creatieve meningsverschillen'. Sindsdien is Marvel haastig op zoek naar een geschikte vervanger.

Superheldenhorror
Raimi lijkt, ook gezien zijn horrorverleden, de perfecte kandidaat voor deze klus. In Spider-Man 2 (2004) liet hij bijvoorbeeld met Doctor Octopus' ontsnapping uit het ziekenhuis zien prima een enge scène af te kunnen leveren binnen de grenzen van het familievriendelijke superheldengenre (link).

De opnames van de langverwachte sequel over Benedict Cumberbatchs magiër moeten in mei beginnen. Een jaar later moet Doctor Strange in the Multiverse of Madness in de bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair