Officieel: Knives Out 2 komt er!

Officieel: Knives Out 2 komt er!

Lionsgate hint op potentiële franchise

Het is officieel: De sequel van de populaire detectivefilm Knives Out gaat er komen. Dat is deze week bekend gemaakt door de CEO van de distributeur van de film, Lionsgate.

Deze week zal de film waarschijnlijk de 300 miljoen dollar gaan halen in de wereldwijde box-office. Gezien het feit dat Lionsgate tussen de 80 en 120 miljoen dollar wereldwijd verwachtte, kan je wel spreken van een groot succes.

Rian Johnson
De schrijver/regisseur van de film, Rian Johnson, heeft aangegeven graag een sequel te willen maken en het verhaal van privé detective Blanc (gespeeld door Daniel Craig) te willen vervolgen.

Logisch is dat op zich wel, want Johnson werd alom geprezen voor zijn uitstekende scenario. Het leverde hem zijn eerste Oscarnominatie op (beste originele scenario), net als nominaties bij de Golden Globes (3), BAFTA's (1) en Critics' Choice Awards.

Franchise
Al eerder werd openlijk gehint naar een franchise van verhalen over en van de beruchte detective. Ook regisseur Johnson ziet dat wel zitten: "We hadden zo'n leuke tijd bij het maken, zo'n leuke tijd om te werken met Daniel (Craig). Nu ik zie hoe het publiek er op reageert... Het idee om dit door te trekken en te blijven werken aan verhalen lijkt ons erg tof!"



Knives Out draait in sommige Nederlandse bioscopen nog steeds.

NieuwsFilm

meest populair